ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Google-Levi’s: Κυκλοφορούν το πρώτο έξυπνο ρούχο

Εικόνα του άρθρου Google-Levi’s: Κυκλοφορούν το πρώτο έξυπνο ρούχο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/03/2017, 15:23
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Έτοιμο να πάρει τη θέση του στις βιτρίνες των καταστημάτων είναι το Commuter Trucker τζάκετ της Levi’s, το πρώτο «έξυπνο» ρούχο ευρείας χρήσης.

Τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες το τζάκετ θα γίνει διαθέσιμο προς πώληση από το ερχόμενο φθινόπωρο για περίπου 350 δολάρια, σύμφωνα με ανακοίνωση της Google κατά τη διάρκεια του SXSW 2017.

Πρόκειται για το πρώτο προϊόν που ενσωματώνει την τεχνολογία Project Jacquard της Google, δηλαδή χρήση αγώγιμων νημάτων για υποστήριξη έξυπνων λειτουργιών και η εκμετάλλευση των δυνατοτήτων του θα είναι εξαιρετικά εύκολη.

Πιο συγκεκριμένα, στο ύφασμα υπάρχει ένα ειδικό νήμα (αγώγιμο), που μπορεί να «αντιλαμβάνεται» το άγγιγμα του χρήστη. Το ειδικό νήμα συνοδεύει και ένα chip που αναλαμβάνει την επεξεργασία των δεδομένων που λαμβάνει από την ειδική επιφάνεια. Η περιοχή αλληλεπίδρασης που μοιάζει με υφασμάτινο touchpad, μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε πάνω στο ρούχο. Αρκεί λοιπόν να ακουμπήσετε το μανίκι του μπουφάν έτσι ώστε να ενεργοποιηθούν συγκεκριμένες λειτουργίες του smartphone (π.χ. αναπαραγωγή μουσικής, αποδοχή εισερχόμενης κλήσης, λήψη οδηγιών από Google Maps κ.λπ.).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back