ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γονείς 27ου Δημοτικού Σχολείου: Κατά της κάμερας στη σχολική τάξη

Εικόνα του άρθρου Γονείς 27ου Δημοτικού Σχολείου: Κατά της κάμερας στη σχολική τάξη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/05/2020, 23:37
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την αντίθεσή του στη θεσμοθέτηση της ζωντανής μετάδοσης μαθημάτων σε μαθητές που απουσιάζουν από τη διά ζώσης διδασκαλία εκφράζει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 27ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, που βρίσκεται στην Κιάφα. Οι γονείς ζητούν από το υπουργείο Παιδείας με σαφέστατο τρόπο την απόσυρση της τροπολογίας.

Στην ανακοίνωσή του, ο σύλλογος υπεραμύνεται της παιδαγωγικής και εκπαιδευτικής διαδικασίας, θυμίζοντας ότι αυτή «δεν είναι διάλεξη μπροστά σε ένα αμέτοχο κοινό… Η ύπαρξη κάμερας θα επηρεάσει όλους τους εμπλεκόμενους και θα καταστρέψει το δημιουργικό και συμμετοχικό κλίμα μέσα στην τάξη».

Εκτιμά επίσης ότι η κάμερα μέσα στην τάξη  μπορεί να λειτουργήσει αποκλειστικά ως μέσο ελέγχου, αστυνόμευσης και παρακολούθησης.

«Εμείς ως γονείς οφείλουμε να προστατέψουμε τα δικαιώματα των παιδιών μας και την ψυχική τους υγεία. Ως εκ τούτου, δεν θα επιτρέψουμε τα παιδιά μας να εκτεθούν και να γίνουν αντικείμενο σχολιασμού και κριτικής από τρίτους, δημιουργώντας συνθήκες πρόσφορες για άγριο bullying. Δεν θα επιτρέψουμε τα παιδιά μας να είναι μέτοχοι σε ένα εκπαιδευτικό σίριαλ, πρωταγωνιστές ενός ριάλιτι σόου, μιας παράλογης εκπαιδευτικής διαδικασίας, η οποία παραβιάζει τα όρια της προσωπικής ελευθερίας όλων των εμπλεκόμενων, μαθητών και εκπαιδευτικών» τονίζουν οι γονείς.

ΣΧΟΛΙΑ
Νούτσου Ποπη
Πολύ σωστά. Πώς φαίνεται πώς κανένας από αυτούς που νομοθετούν στο υπουργείο Παιδείας δεν έχει περάσει ούτε έξω από τάξη......!!!!!!! Πράγματι έτσι θα χαθεί ο χαρακτήρας της τάξης και η μοναδική σχέση που έχουν τα παιδιά με τον κάθε δάσκαλο και τον κάθε καθηγητή..... Όλοι παιδιά και καθηγητές θα χάσουν τον χαρακτήρα τους.....
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back