ΗΠΕΙΡΟΣ

Γνωρίζοντας την πόλη «Ηγουμενίτσα»

Εικόνα του άρθρου Γνωρίζοντας την πόλη «Ηγουμενίτσα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/09/2018, 15:58
ΗΠΕΙΡΟΣ

Το υπουργείο Πολιτισμού από 27 έως 30 Σεπτεμβρίου γιορτάζει τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας ανακοίνωσε τις δράσεις της. Και οι φετινές Ευρωπαϊκές Ημέρες είναι αφιερωμένες στη θεματική «ΠΟΛ[ε]ΙΣ».

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, 09:00: «Ανακαλύπτω την πόλη μου»

Περιπατητική ξενάγηση στην πόλη της Ηγουμενίτσας για το ευρύ κοινό, με αφετηρία το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας. Μέσα από τη δράση δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες για μια «νέα ανάγνωση» της πόλης, για παρατήρηση των μεταβολών που έχει επιφέρει ο χρόνος στη μορφή, τη χρήση αλλά και στον συμβολισμό των χώρων που θα επισκεφθούν και εν τέλει για επαναπροσδιορισμό της σχέσης τους με τον τόπο.

Διάρκεια ξενάγησης: ~3 ώρες

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 30 άτομα

Υπεύθυνοι αρχαιολόγοι: Θεοδώρα Λάζου, Κασσιανή Λάζαρη

Για συμμετοχή στην ξενάγηση είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα 2665021417, 25839 (Δευτέρα έως Παρασκευή). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Σε περίπτωση βροχής, η δράση θα ματαιωθεί.

27-28 Σεπτεμβρίου: «Μαθαίνω την πόλη μου»

Εκπαιδευτική δράση για οργανωμένες σχολικές ομάδες Ε΄-ΣΤ΄ Τάξεις Δημοτικού & Α’ Γυμνασίου. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν άγνωστες πτυχές της ιστορίας της πόλης τους, επιχειρώντας μία χαρτογραφική καταγραφή των ιστορικών στοιχείων του παρελθόντος, όπως αυτό εκφράζεται μέσα από τοπόσημα, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους, ολόκληρες γειτονιές ή μεμονωμένα κτήρια αλλά και σημαντικά γεγονότα που καθόρισαν την εξέλιξή της.

Βασική επιδίωξη του προγράμματος είναι να κατανοήσουν οι μαθητές ότι η σημερινή εικόνα της πόλης αποτελεί μία χρονική στιγμή στην εξέλιξή της, και να αντιληφθούν τις μεταβολές που έχει επιφέρει ο χρόνος στη μορφή, τη χρήση αλλά και στον συμβολισμό των κτηρίων που υπάρχουν γύρω μας και συνθέτουν την εικόνα της πόλης σήμερα.

Ώρες υλοποίησης: 9.00-10.30, 11.00-12.30

Διάρκεια: 1.30΄

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 22 μαθητές

Υπεύθυνη αρχαιολόγος: Θεοδώρα Λάζου

Για συμμετοχή στην εκπαιδευτική δράση είναι απαραίτητη η κράτηση στα τηλέφωνα 2665021417, 25839 (Δευτέρα έως Παρασκευή). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η δράση «Μαθαίνω την πόλη μου» πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Ηγουμενίτσας

Στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς η είσοδος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας το σαββατοκύριακο 29 και 30 Σεπτεμβρίου θα είναι ελεύθερη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back