ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Γιατί το Threads δεν εμφανίζεται στα κινητά των Ευρωπαίων

Εικόνα του άρθρου Γιατί το Threads δεν εμφανίζεται στα κινητά των Ευρωπαίων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/07/2023, 16:19
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Η μητρική εταιρεία Meta του Facebook εγκαινίασε την προηγούμενε Πέμπτη το Threads, τον αντίπαλο του Twitter, και απέκτησε εκατομμύρια χρήστες τις πρώτες ώρες στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και περισσότερες από 100 άλλες χώρες. 

Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου της εταιρείας Ματ Πόλαρντ, στο Politico, η Meta καθυστερεί το λανσάρισμα της πλατφόρμας στην Ευρωπαϊκή Ένωση «λόγω της επερχόμενης ρυθμιστικής αβεβαιότητας». 

Πίσω από την απόφαση του αμερικανικού τεχνολογικού γίγαντα κρύβεται ο φόβος για τους τεχνολογικούς νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα για τον νέο κανονισμό της για τον ψηφιακό ανταγωνισμό που ονομάζεται Digital Markets Act. 

Ο DMA έχει σχεδιαστεί για να εμποδίσει την Big Tech (αφορά τις πέντε κυρίαρχες εταιρείες στον κλάδο της τεχνολογίας πληροφοριών) να συσσωρεύει δεδομένα, χρήστες και υπηρεσίες, να εξουδετερώνει τους ανταγωνιστές και να γίνεται «πολύ μεγάλη για να νοιάζεται», όπως έχουν προειδοποιήσει τα προηγούμενα χρόνια επικεφαλής της ΕΕ, όπως ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν.

Μόλις πριν από ένα μήνα, η Google ανέβαλε την έναρξη της λειτουργίας του chatbot τεχνητής νοημοσύνης Bard μετά από συνομιλίες με τη ρυθμιστική αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων της Ιρλανδίας. 

Στην Ιταλία, η AI powerhouse OpenAI, η οποία δημιούργησε το ChatGPT, βίωσε τους περιορισμούς της ΕΕ, όταν η υπηρεσία της μπλοκαρίστηκε προσωρινά τον Μάρτιο από τη ρυθμιστική αρχή προστασίας της ιδιωτικής ζωής της χώρας λόγω υποτιθέμενων παραβιάσεων της ιδιωτικής ζωής.

«Το γεγονός ότι το Threads δεν είναι ακόμη διαθέσιμο για τους πολίτες της ΕΕ δείχνει ότι ο κανονισμός της ΕΕ λειτουργεί ... Ελπίζω ότι η Meta θα βεβαιωθεί ότι όλοι οι κανόνες καλύπτονται και τηρούνται πριν ανοίξει για τους πολίτες της ΕΕ», δήλωσε η Δανή σοσιαλδημοκράτισσα νομοθέτης Christel Schaldemose, η οποία ηγήθηκε της σύνταξης ενός άλλου σημαντικού τεχνολογικού νόμου παράλληλα με την DMA, του νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA).


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back