Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γιατί περνάνε φορτηγά μέσα από την Αμφιθέα;

Εικόνα του άρθρου Γιατί περνάνε φορτηγά μέσα από την Αμφιθέα;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/01/2023, 19:43
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα ζήτημα οδικής ασφάλειας θέτει η περιφερειακή παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» (που πρόσκειται στο ΚΚΕ) με γραπτή ερώτηση που κατέθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης Γιώργος Πρέντζας, Τίνα Ζέκα και Κώστας Κωτσαντής αναρωτιούνται για ποιο λόγο δεν έχει γίνει τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης απαγόρευσης κυκλοφορίας σε οχήματα άνω των 3,5 τόνων στην εθνική οδό από τη διασταύρωση Περάματος έως την Παναγιά Τρικάλων.

Όπως σημειώνουν, απαγορεύεται η διέλευση στο οδικό δίκτυο που χρησιμοποιείται παραπλεύρως και εναλλακτικά των αυτοκινητοδρόμων και οδών ταχείας κυκλοφορίας, στα μηχανοκίνητα οχήματα μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων.

«Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει 5 χρόνια από την έκδοση της νομοθεσίας, η Περιφέρεια Ηπείρου δεν έχει τοποθετήσει απαγορευτικές πινακίδες με αποτέλεσμα οχήματα 3,5 και άνω τόνων να κυκλοφορούν κανονικά μέσα σε κατοικημένες περιοχές όπως η Αμφιθέα» αναφέρουν.

Πέραν της ηχητικής όχλησης που προκύπτει, η παράταξη αναφέρει ότι η διέλευση μεγάλων οχημάτων «μπροστά από τις πόρτες» των κατοίκων της Αμφιθέας, είναι και ζήτημα ασφάλειας.

Η Τροχαία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», δηλώνει αναρμόδια να επέμβει επειδή δεν υπάρχει σήμανση. «Η Περιφέρεια Ηπείρου φέρει ακέραια την ευθύνη για τυχόν ατυχήματα που θα γίνουν εφόσον εμπλακούν βαρέα οχήματα τα οποία δεν θα έπρεπε να κυκλοφορούν στην περιοχή» τονίζει.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι κλείνουν την παρέμβασή τους θυμίζοντας ότι με βάση τον κανονισμό του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο περιφερειάρχης ή ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης οφείλει να απαντήσει γραπτά εντός 15 ημερών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back