Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιατί η νύχτα…

Εικόνα του άρθρου Γιατί η νύχτα…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/03/2019, 14:10
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πριν από 41 χρόνια, η Πάτι Σμιθ κυκλοφορούσε το τρίτο μόλις δίσκο της. Είχε προηγηθεί το συγκλονιστικό Horses και το αμφιλεγόμενο Radio Ethiopia και τώρα, η Πατρίσια είχε κληθεί να αποδείξει πως δεν ήταν απλά μια εστέτ αναλαμπή γνωστών μέχρι τότε πραγμάτων.

Και μαντέψτε, το απόδειξε.

Το Easter δεν ήταν απλά ένα καλό άλμπουμ, αλλά ήταν μια εξωστρεφής, ποιητική και ταυτόχρονα αισθησιακά άγρια ροκ εν ρολ δήλωση. Η Σμιθ συνεργάστηκε με ανθρώπους που αντιλαμβάνονταν τη λαϊκότητα της μουσικής δημιουργίας και μπορούσαν να συνυπάρξουν με τους στίχους της (Σπρίνγκστιν) και επίσης, είχαν τον τρόπο να μετατρέπουν μια ιδέα σε μουσική επιτυχία (Σπρίνγκστιν).

Το Easter ήταν η πρώτη μεγάλη εμπορική επιτυχία της ροκ εν ρολ ποιήτριας. Εκτός από το τετριμμένο μεν, αλλά με πολλές κρυφές ακόμα χάρες Because the night που έγραψε με τον Σπρίνγκστιν, το δίσκο διαπερνούσε η ζωντάνια της μπάντας και του Λένι Κέι: High on Rebellion, Priviliege και φυσικά, Rock ‘n’ Roll Nigger, ένας από τους πιο επιθετικούς μουσικούς ύμνους: Outside of society, they're waitin' for me/Outside of society, that's where I want to be.


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back