ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Γιατί φωτογραφίζουμε;»: Πέντε φωτογράφοι απαντούν

Εικόνα του άρθρου «Γιατί φωτογραφίζουμε;»: Πέντε φωτογράφοι απαντούν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/06/2017, 16:58
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Photometria», το Σωματείο Φωτογράφων Ιωαννίνων και Περιχώρων διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Γιατί φωτογραφίζουμε; Νομοθεσία και Πνευματικά Δικαιώματα στη Φωτογραφία» την Τετάρτη 7 Ιουνίου, στις 20:00, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», στα παλιά σφαγεία. Παράλληλα, θα γίνει και παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος «Μεταφωτογραφίες» του Παναγιώτη Παπαδημητρόπουλου. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το «γιατί φωτογραφίζουμε» είναι το τρίτο ερώτημα, μετά το «τι» και το «πώς», που απασχολεί τον επαγγελματία φωτογράφο, τον καλλιτέχνη ή τον ερασιτέχνη. Πρόκειται για ερώτημα ουσίας που καθορίζει τη βελτίωση της φωτογραφικής πρακτικής, την εξέλιξη της φωτογραφικής ματιάς, την πρόοδο της φωτογραφίας. Εξίσου σημαντικό είναι βέβαια και το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ομιλητές θα είναι ο Πολυδεύκης Ασωνίτης, εκπαιδευτικός και καθηγητής φωτογραφίας, ο Γιώργος Παπαθανασίου, φωτορεπόρτερ και πρόεδρος του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης «Φοίβος», ο Λεωνίδας Μπακόλας, φωτογράφος και μέλος του Σωματείου Φωτογράφων Ιωαννίνων, ο Παναγιώτης Τσιγκούλης, φωτογράφος και πρόεδρος του Σωματείου Φωτογράφων Ιωαννίνων και ο Παναγιώτης Παπαδημητρόπουλος, επίκουρος καθηγητής Φωτογραφίας στη Σχολή Καλών Τεχνών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3