Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Γιατί απαγορεύτηκε το κυνήγι;»

Εικόνα του άρθρου «Γιατί απαγορεύτηκε το κυνήγι;»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/11/2020, 18:18
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μετά το βουλευτή Θεσπρωτίας της ΝΔ Βασίλη Γιόγιακα και ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος τάσσεται κατά της απαγόρευσης του κυνηγιού.

Κάνει μια κάπως… παράταιρη (σίγουρα για τους μη επαϊόντες επαγωγή), λέγοντας ότι «γνωρίζοντας ότι επιτρέπεται η εκπαίδευση κυνηγετικών σκύλων,  γνωρίζοντας επίσης ότι επιτρέπεται το άθλημα της σκοποβολής, θα θέλαμε να πληροφορηθούμε πως προέκυψε η διάταξη για την απαγόρευση του κυνηγίου και του ψαρέματος».

Ο κ. Πλιάκος διευκρινίζει ότι «εάν τα παραπάνω αποτελούν πρόταση της επιστημονικής ομάδας των λοιμοξιολόγων, είμαστε οι τελευταίοι που θα το αμφισβητήσουμε. Αν όμως αποτελούν εμμονική θέση  κάποιων θα θέλαμε να προτείνουμε στους αρμόδιους να επαναπροσδιορίσουν τις αποφάσεις τους».

Δεν αναφέρει ποιοι είναι οι «κάποιοι» και αν εννοεί κάποιο κυβερνητικό στέλεχος.

Ο κ. Πλιάκος τονίζει επίσης ότι οι αγρότες του Δήμου περιμένουν τις αποζημιώσεις από τις ζημιές που έχουν προκαλέσει τα αγριογούρουνα και σημειώνει κάτι όντως σοβαρό, ότι «οι 200.000 κυνηγοί της χώρας  δεν πρόκειται να πάρουν πίσω τα χρήματα που διέθεσαν πριν ένα μήνα για την θεώρηση των αδειών τους», ζητάει να επανεξεταστεί η απόφαση «με γνώμονα πάντα την αυστηρή τήρηση των μέτρων για την πανδημία και στα πλαίσια της ατομικής άσκησης αυτών των δραστηριοτήτων».   

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back