ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Γιάννενα: Συνεχίζονται οι καταλήψεις-συλλαλητήριο την Τρίτη

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Συνεχίζονται οι καταλήψεις-συλλαλητήριο την Τρίτη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/02/2024, 21:08
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Πέντε τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανανέωσαν σήμερα Δευτέρα, 5/2, τις αποφάσεις για πενθήμερη κατάληψη, με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων.

Πρόκειται για την Καλών Τεχνών, τα δύο παιδαγωγικά, το Μηχανικών Επιστήμης Υλικών και το Οικονομικό.

Κλειστά είναι επίσης τα εξής τμήματα: Ιστορικό-Αρχαιολογικό, Φυσικό, Μαθηματικό, Χημικό και ΒΕΤ, ενώ αύριο Τρίτη, θα γίνει συλλαλητήριο στην Περιφέρεια Ηπείρου, καθώς την Πέμπτη, το κάλεσμα είναι πανελλαδικό, στην Αθήνα.

Σήμερα τρίτη έχουν συνελεύσεις η Ιατρική και η Αρχιτεκτονική και την Τετάρτη το Μηχανικών Πληροφορικής και η Φιλοσοφία.  

Το Οικονομικό έκανε συνέλευση με κοντά 200 άτομα, ωστόσο, σύμφωνα με νέα καταγγελία του σχήματος ΚΕΡΜΑ. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που απαξιώνει τις διαδικασίες του φοιτητικού συλλόγου και αρνείται να αναγνωρίσει και να σφραγίσει ξανά την απόφασή μας. Έστειλε ‘αντιπροσώπους’ να δημιουργήσουν κλίμα αντίδρασης στον αγώνα δεκάδων χιλιάδων φοιτητών, αλλά δεν τους πέρασε».

Η φοιτητική παράταξη ζητάει να παραδοθεί στο σώμα της συνέλευσης η σφραγίδα του συλλόγου, την οποία κρατάει η ΔΑΠ και να σφραγιστεί η απόφαση της γενικής συνέλευσης, η οποία φέρει υπογραφές του προεδρείου. Επίσης, καταγγέλλει την επέμβαση των ΜΑΤ στη Νομική Κομοτηνής.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back