Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο δήμαρχος λείπει στη Γερμανία για επαφές…

Εικόνα του άρθρου Ο δήμαρχος λείπει στη Γερμανία για επαφές…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/04/2022, 16:38
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, όπως πληροφορεί η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών, βρίσκεται σε επίσκεψη σε πόλεις της Γερμανίας με πρώτο σταθμό την πόλη του Σβέρτε, στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας.

Εκεί, ο κ. Ελισάφ συνάντησε τον γιαννιώτικης καταγωγής δήμαρχο, Δημήτρη Αξούργο και συζήτησαν διάφορα ζητήματα (τουρισμός, πολιτισμός, καινοτομία) κ.α., παρουσία του γενικού πρόξενου στο Ντίσελντορφ, Βασίλη Κοΐνη.

Το προκείμενο σχέδιο είναι η αδελφοποίηση Σβέρτε και Ιωαννίνων, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο κ. Ελισάφ επισκέφθηκε επίσης το τεχνολογικό πάρκο της πόλης Ακολούθησε επίσκεψη στο Τεχνολογικό Πάρκο της πόλης, όπου ο γενικός διευθυντής και ο εκπρόσωπος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του Ντόρτμουντ ενημέρωσαν «για θέματα καινοτομίας, προσέλκυσης επενδύσεων και πολιτικών ανάπτυξης νεοφυών επιχειρήσεων.  Παράλληλα, συζητήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ των Τεχνολογικών Πάρκων και των Επιμελητηρίων».

Τέλος, η γιαννιώτικη αποστολή ξεναγήθηκε στα εβραϊκά μνημεία του Σβέρτε και επισκέφθηκε την εβραϊκή κοινότητα της γειτονικής πόλης Ούννα, «όπου και έγινε δεκτή με ιδιαίτερη θέρμη».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back