Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 12-04-2022, 13:38
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, όπως πληροφορεί η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών, βρίσκεται σε επίσκεψη σε πόλεις της Γερμανίας με πρώτο σταθμό την πόλη του Σβέρτε, στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας.

Εκεί, ο κ. Ελισάφ συνάντησε τον γιαννιώτικης καταγωγής δήμαρχο, Δημήτρη Αξούργο και συζήτησαν διάφορα ζητήματα (τουρισμός, πολιτισμός, καινοτομία) κ.α., παρουσία του γενικού πρόξενου στο Ντίσελντορφ, Βασίλη Κοΐνη.

Το προκείμενο σχέδιο είναι η αδελφοποίηση Σβέρτε και Ιωαννίνων, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο κ. Ελισάφ επισκέφθηκε επίσης το τεχνολογικό πάρκο της πόλης Ακολούθησε επίσκεψη στο Τεχνολογικό Πάρκο της πόλης, όπου ο γενικός διευθυντής και ο εκπρόσωπος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του Ντόρτμουντ ενημέρωσαν «για θέματα καινοτομίας, προσέλκυσης επενδύσεων και πολιτικών ανάπτυξης νεοφυών επιχειρήσεων.  Παράλληλα, συζητήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ των Τεχνολογικών Πάρκων και των Επιμελητηρίων».

Τέλος, η γιαννιώτικη αποστολή ξεναγήθηκε στα εβραϊκά μνημεία του Σβέρτε και επισκέφθηκε την εβραϊκή κοινότητα της γειτονικής πόλης Ούννα, «όπου και έγινε δεκτή με ιδιαίτερη θέρμη».

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα