Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το «γερμανικό όνειρο» επέστρεψε

Εικόνα του άρθρου Το «γερμανικό όνειρο» επέστρεψε
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/10/2019, 19:30
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Έχουν περάσει τουλάχιστον δύο χρόνια από τότε που η πρώην δημοτική αρχή Ιωαννίνων άρχισε να καταβάλλει τις πρώτες προσπάθειες για την αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με τη Γερμανία (και συγκεκριμένα με Ντίσελντορφ ή Φραγκφούρτη) λόγω και της ύπαρξης πολυπληθούς ηπειρωτικής κοινότητας.

Οι συζητήσεις της πρώην δημοτικής αρχής γίνονταν κυρίως με την πρόξενο της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ Μαρία Παπακωνσταντίνου αλλά και τον δήμαρχο του Σβέρτε, με καταγωγή από τους Λογγάδες Ιωαννίνων, Δημήτρη Αξούργο. Ωστόσο, το εγχείρημα, παρά την αρχική αισιοδοξία που υπήρχε, δεν προχώρησε.

Το «γερμανικό όνειρο» επαναφέρει στο προσκήνιο αυτή τη φορά ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο οποίος μετέφερε στον τοπικό Τύπο «την ενδιαφέρουσα εξέλιξη για την προοπτική σύνδεσης της Γερμανίας με την Ήπειρο, μέσω των αεροδρομίων Ιωαννίνων και Κολονίας». 

Ο κ. Καχριμάνης βρέθηκε στο Ντίσελντορφ τις τελευταίες εβδομάδες για τη διεθνή έκθεση τροφίμων Anuga και συναντήθηκε με την κ. Παπακωνσταντίνου και τον κ. Αξούργο (αλλά και τον πατέρα και τον θείο του δημάρχου…). Και οι συζητήσεις άρχισαν ξανά, με τον περιφερειάρχη, όπως είπε ο ίδιος, να επικοινωνεί άμεσα με τον αερολιμενάρχη Ιωαννίνων Δ. Μητσιμάρη και τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ για να μεταφέρει το ενδιαφέρον του κ. Αξούργου για τη σύνδεση της Βεστφαλίας-Ρηνανίας και της ευρύτερης περιοχής με τα Γιάννενα. Σύμφωνα με τον κ. Καχριμάνη, ο έλληνας δήμαρχος του Σβέρτε θα πάρει πρωτοβουλία για την αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με ένα μικρότερο αεροδρόμιο από αυτό του Ντίσελντορφ. Ο περιφερειάρχης ανέφερε ακόμα ότι αναζητείται γερμανική αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους για να κάνει τα δρομολόγια. 

Χωρίς γερμανικό αεροδρόμιο και χωρίς αεροπορική εταιρία προς το παρόν, αλλά με πολιτικό ενδιαφέρον. Παρόλα αυτά, ο κ. Καχριμάνης έσπευσε να ζητήσει από τους πολίτες που έχουν συγγενείς στη Γερμανία αλλά και από τα τουριστικά γραφεία της Ηπείρου να στηρίξουν το εγχείρημα και «να διατηρηθεί η σύνδεση στο διηνεκές όταν τελειώσουν οι διαδικασίες»…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back