ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννενα: Οι εκδηλώσεις του σαββατοκύριακου (28-29 Σεπτεμβρίου)

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Οι εκδηλώσεις του σαββατοκύριακου (28-29 Σεπτεμβρίου)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/09/2024, 16:34
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αρκετές οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του σαββατοκύριακου (28-29 Σεπτεμβρίου), στα Γιάννενα.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει:

28 Σεπτεμβρίου

«Βαλκανικοί αντίλαλοι»: μια έκθεση και μια συζήτηση

Την έκθεση φωτογραφίας «Βαλκανικοί αντίλαλοι | Ηχο-πορτραίτα από τη νοτιοανατολική Ευρώπη 1962–1987 | Φωτογραφικές αφηγήσεις του Martin Koenig» παρουσιάζουν το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και το Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Photometria από 28 Σεπτεμβρίου έως 28 Οκτωβρίου, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ).

Στις 28 Σεπτεμβρίου, στις 19:00, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», στα παλαιά σφαγεία, θα γίνει συζήτηση με τίτλο «Βαλκανικοί Αντίλαλοι» όπου ο Martin Koenig θα συνομιλήσει με τον επιμελητή της έκθεσης Στέργιο Καράβατο.

Συναυλία με την Alkyone

Στις 28 Σεπτεμβρίου ξεκινά το Photometria International Photography Festival. Και την ημέρα αυ΄τη, στις 21:00, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής», στα παλαιά σφαγεία, θα γίνει συναυλία με την Alkyone.

Η Alkyone, τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και μουσικός, κινείται μεταξύ ελληνικής και αγγλικής γλώσσας, συνδυάζοντας indie pop, κινηματογραφικά και folk στοιχεία στο μοναδικό μουσικό της μωσαϊκό. Είσοδος ελεύθερη.

Bloody Hawk στο Τ62

Ο Bloody Hawk δίνει συναυλία στις 28 Σεπτεμβρίου στο Τ62. Εισιτήρια από 12 ευρώ στο dynasty.gr και Grizzlie Tattoo, Impletum thrift store Αραβαντινού), OG (Κωλέττη), Ticketsioannina.


28-29 Σεπτεμβρίου

Θέατρο: «Χτυποκάρδια… στο κρανίο»

Την καλοκαιρινή της παραγωγή, την κωμωδία-σάτιρα «Χτυποκάρδια… στο κρανίο» ανεβάζει η ομάδα τέχνης «βορείως» στις 28 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, και στις 29 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στο Καμπέρειο Θέατρο.

Σκηνοθετεί ο Γιάννης Σεντελές. Παίζουν: Γεωργία Παπαδημητρίου, Χαρά Παπαδημητρίου, Χρήστος Σδράλλης, Γιάννης Σεντελές, Πάνος Σεντελές, Ρίζος Τραγουδάρας. Μουσική επιμέλεια-σκηνογραφία: Πάνος Σεντελές.

Μια βόλτα στα μουσεία (με ελεύθερη είσοδο)

Αυτό το σαββατοκύριακο, 28 και 29 Σεπτεμβρίου, το υπουργείο Πολιτισμού γιορτάζει τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Στο πλαίσιο του εορτασμού του θεσμού αυτού, η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία του κράτους είναι ελεύθερη.

Στα Γιάννενα, οι ώρες λειτουργίας του Αρχαιολογικού και του Βυζαντινού Μουσείου είναι 08:30 έως τις 20:00.

Οι ώρες λειτουργίας του Μουσείου Αργυροτεχνίας, το οποίο συμμετέχει επίσης στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, είναι 10:00 έως 18:00.


29 Σεπτεμβρίου

Αφιέρωμα στην ηπειρώτικη μουσική με Πετρολούκα

Εκδήλωση - αφιέρωμα στην ηπειρώτικη μουσική με το συγκρότημα του Πετρολούκα Χαλκιά θα γίνει την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, στις 17:00, στον αύλειο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Φωτογραφίας Photometria και της έκθεσης «Βαλκανικοί Αντίλαλοι» του Martin Koenig.

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Πετρολούκας Χαλκιάς, κλαρίνο, Πέτρος Χαλκιάς, κλαρίνο, Ιωάννης Χαλκιάς, αρμόνιο, Νικόλαος Χαλκιάς, λαούτο, Θεόδωρος Μπαλτούμας, ντέφι. Sτο τραγούδι ο Δημήτρης Τζουμερκιώτης.

Την εκδήλωση διοργανώνουν το Λαογραφικό & Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας - Θράκης, η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ιωαννιτών, με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς και του Μουσείου Αργυροτεχνίας και του Διεθνούς Φεστιβάλ Photometria. 

Eίσοδος ελεύθερη.

Concarda+Δημ. Υφαντής στον «Φρόντζο»

Το Τμήμα χορωδίας Concarda του Ωδείου Ars Nova με ενορχηστρωτή τον Δημήτρη Υφαντή διοργανώνει μια συναυλία με τίτλο «Συγχορδία δύναμης» στις 29 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, συναυλία γίνεται προς τιμή των πολιτών που στέκονται στο πλευρό των δομών συνδράμοντας ποικιλοτρόπως στο δύσκολο έργο τους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back