Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γιάννενα-Ιαπωνία, μια… συμφωνία δρόμος

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα-Ιαπωνία, μια… συμφωνία δρόμος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/11/2017, 21:22
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην πρώτη συνάντηση των πόλεων οι οποίες συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Διεθνής Αστική Συνεργασία (IUC): Βιώσιμες και Καινοτόμες Πόλεις και Περιφέρειες» και η οποία έγινε στις 9 και 10 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες συμμετείχε ο Δήμος Ιωαννιτών, μοναδικός Δήμος που πήρε μέρος στο πρόγραμμα, από την Ελλάδα. Εταίρος του, θα είναι η πόλη Ιτσινομίγια της Ιαπωνίας. Πρόκειται για πρωτοβουλία χρηματοδοτούμενη από την ΕΕ, που αποσκοπεί στη βελτίωση της συνεργασίας σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί να ενισχύσει τους δεσμούς των πόλεων της Ε.Ε. με κατοίκους πόλεων της Λατινικής Αμερικής, της Καραϊβικής, της Ινδίας, της Ιαπωνίας, της Βόρειας Αμερικής και της Ασίας.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης εκπρόσωποι των πόλεων απ’ όλο το πλανήτη γνωρίστηκαν και έθεσαν τις βάσεις συνεργασίας, με την αντιδήμαρχο Ελένη Βασιλείου να εκπροσωπεί το Δήμο Ιωαννιτών ο οποίος προκειμένου να ενταχτεί στο δίκτυο υπέγραψε το σύμφωνο των δημάρχων για μείωση του ενεργειακού τους αποτυπώματος ως το 2025.

Η αντιδήμαρχος Ελένη Βασιλείου σε δήλωσή της ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Κατά  τη διάρκεια των  εργασιών συμφωνήσαμε να δημιουργήσουμε  ένα  δίκτυο επικοινωνίας μεταξύ μας για επιπλέον συνεργασία και υποστήριξη» τόνισε η αντιδήμαρχος Ελένη Βασιλείου, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνεργασίας με ιαπωνική πόλη, τη στιγμή που η Ιαπωνία έχει υπογράψει σύμφωνο πολιτικής εταιρικής σχέσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση.  «Για τον Δήμο Ιωαννιτών  η ευκαιρία συνεργασίας με τη χώρα της Ιαπωνίας πέραν της βιώσιμης κινητικότητας και σε άλλους τομείς, αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία που δε πρέπει να αφήσουμε ανεκμετάλλευτη σε συνεργασία και με άλλες δυνάμεις του τόπου μας», κατέληξε.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back