ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιάννενα-Ηράκλειο: Και άλλες επιστολές…

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα-Ηράκλειο: Και άλλες επιστολές…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/08/2023, 16:02
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα δύο Επιμελητήρια, Ιωαννίνων και Ηρακλείου, ζητούν με κοινή τους επιστολή προς τους υπουργούς Υποδομών και Τουρισμού, μια πολιτική παρέμβαση ώστε να συσταθεί η αεροπορική γραμμή Γιάννενα-Ηράκλειο.

Είναι η πολλοστή επιστολή σε αυτή την υπόθεση, η οποία εξελίσσεται σε ματαιοπονία, καθώς οι αεροπορικές εταιρίες δεν ενδιαφέρονται για ένα τέτοιο δρομολόγιο. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από το γεγονός ότι ακόμα και με όρους «άγονης γραμμής», επιδοτούμενες δηλαδή μεταφορές, η γραμμή δεν βρίσκει ανάδοχο.

Τα δύο Επιμελητήρια στην επιστολή εκφράζουν την πεποίθησή τους ότι η γραμμή θα βοηθήσει στην τουριστική ανάπτυξη «και των δύο προορισμών» όπως αναφέρουν (σ.σ. η τουριστική κίνηση στην Κρήτη είναι υπερπολλαπλάσια της Ηπείρου), ότι θα ευνοηθεί και εξυπηρετηθεί η «φοιτητική κοινότητα», ενώ κάπως «κολλάνε» και την καινοτομία και την τεχνολογική ανάπτυξη, στα επιχειρήματα.

Κάνουν επίσης λόγο για «εμπόδια στον αρχικό διαγωνισμό που εμποδίζουν την πραγματοποίηση της σύνδεσης» και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back