ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επιμελητήριο Ιωαννίνων: Θέλει την πρωινή πτήση

Εικόνα του άρθρου Επιμελητήριο Ιωαννίνων: Θέλει την πρωινή πτήση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/03/2024, 15:01
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Από 1η Ιουνίου η πρωινή πτήση της Aegean από και προς τα Γιάννενα γίνεται.. μεσημεριανή, με αντιδράσεις ήδη να καταγράφονται.

Μετά τη χτεσινή τοποθέτηση του δημάρχου Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων με πρόεδρο τον Μάκη Χρυσοστόμου (ο οποίος είναι και αντιδήμαρχος Ιωαννίνων) έρχεται να εκφράσει τη βαθιά του ανησυχία για την απόφαση της Aegean να διακόψει την πρωινή πτήση.

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων εκτιμά ότι η απόφαση αυτή θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό, καθώς αφενός μεν επέρχεται αδυναμία γρήγορης και αποτελεσματικής μετακίνησης επιχειρηματιών, στελεχών και εμπορευμάτων ανάμεσα στην Αθήνα και την περιοχή, και αφετέρου αποδυναμώνεται η επιλογή των Ιωαννίνων ως τουριστικού προορισμού.

Καλεί δε την ηγεσία της Aegean να επανεξετάσει την απόφασή της και να βρει λύσεις που θα συμβάλουν στη διατήρηση της αεροπορικής πρωινής σύνδεσης μεταξύ Ιωαννίνων και Αθήνας. Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων δηλώνει ότι είναι πρόθυμο να συνεργαστεί με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη «προκειμένου να βρεθούν βιώσιμες λύσεις που θα υποστηρίξουν την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό στα Ιωάννινα καθώς και τη δυνατότητα προσέλκυσης και άλλων εταιριών που θα καλύψουν τις ανάγκες της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού και των πολιτών» όπως αναφέρεται.

Η Aegean έχει μέχρι τις 31 Μαΐου μια πτήση στις 12.25 και μια στις 21.45 από Γιάννενα προς Αθήνα. Αντίστροφα, έχει μια πτήση στις 10.40 και μια στις 20.00.

Από την 1η Ιουνίου οι πτήσεις θα έχουν ως εξής: 16.00 και 22.30 από Γιάννενα και 14.15 και 20.45 από Αθήνα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back