Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γιάννενα, ανοχύρωτη πόλη

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα, ανοχύρωτη πόλη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/11/2020, 22:12
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η αστυνομία κατέλαβε τα Γιάννενα σήμερα, 17 Νοεμβρίου 2020. Από το πρωί, τα μέτρα ασφάλειας ήταν αυξημένα παντού και ιδιαίτερα στα «σημεία ενδιαφέροντος», δηλαδή στο χώρο της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου.

Από τις 4 και μετά, αναπτύχθηκαν μπλόκα σχεδόν σε όλο το κέντρο και όποιοι κινούνταν προς τη Δομπόλη, για την πορεία του Πολυτεχνείου, προσάγονταν. Γύρω στις 5 παρά, στην αστυνομία είχαν προσαχθεί πάνω από 40 άτομα, από διάφορα σημεία: Ακαδημία, Σουλίου, Δωδώνης ψηλότερα.

Στις 5 είχε προγραμματίσει κατάθεση στεφανιών το Εργατικό Κέντρο. Περίπου 30 άτομα, μέλη του σωματείου Οικοδόμων, κατέβηκαν από την κατεύθυνση του λόφου Τσιλίκη, πάνω από την πλατεία και κατέλαβαν εξ απήνης την αστυνομία  που ξαφνικά, είδε ανθρώπους με γιλέκα εργασίας να πηδάνε από το ύψωμα πίσω από το ηρώο. Ακολούθησαν μικροσυμπλοκές, με τα μέλη του ΠΑΜΕ να φωνάζουν ότι «θα ξεκινήσει η κατάθεση στεφανιών». Στη «μάχη» μπήκαν δύο διμοιρίες ΜΑΤ που ακινητοποίησαν αρκετούς από τους οικοδόμους. Επίσης, καταγγέλθηκε ο τραυματισμός ενός ατόμου.


Αμέσως μετά, σημειώθηκε το πιο απροκάλυπτο περιστατικό βίας των τελευταίων χρόνων στα Γιάννενα: ένα μικρό μπλοκ εστιακών φοιτητών κατέβηκε, με πανό και σημαίες από την κατεύθυνση της εστίας στη Δομπόλη. Τους επιτέθηκαν, όχι τα ΜΑΤ, αλλά οι μοτοσικλετιστές της αστυνομίας, με κρότου-λάμψης και ανελέητο ξύλο, Δύο άτομα τραυματίστηκαν, το ένα σοβαρότερα και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Πολίτες που ήταν συγκεντρωμένοι εκεί, αποδοκίμασαν έντονα την αστυνομική βία.


Στο μεταξύ, οι προσαγωγές και μκροσυμπλοκές συνεχίζονταν κοντά στο κέντρο. Ένα τμήμα της πορείας ωστόσο έγινε, από την Ακαδημία μέχρι την κεντρική πλατεία, αμφισβητώντας την απαγόρευση και κρατώντας αποστάσεις και τα σχετικά.


Στην αστυνομική διεύθυνση γινόταν… ανατροφοδότηση: άλλοι αφήνονταν ελεύθεροι από τους προσαχθέντες και προσαχθείσες, άλλοι οδηγούνταν εκεί. Μέχρι στιγμής (20.00) δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση για τον αριθμό των προσαχθέντων ή/και συλληφθέντων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back