ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γιάννενα-Αθήνα: κάτι λιγότερο από 4 ώρες

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα-Αθήνα: κάτι λιγότερο από 4 ώρες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/05/2017, 13:07
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το ταξίδι προς Αθήνα διαρκεί πλέον κάτι λιγότερο από 4 ώρες, με φυσιολογικές ταχύτητες και χωρίς στάση. Η πρωτεύουσα δεν ήταν ποτέ πιο κοντά στα Γιάννενα και αναμένεται να έρθει και πιο κοντά, όταν ολοκληρωθούν τα εναπομείναντα τρία τμήματα της Ιόνιας οδού στα Γιάννενα, στο Μενίδι και στο Αντίρριο.

Επί του παρόντος, η απόσταση δεν έχει μειωθεί δραματικά σε χιλιόμετρα (είναι 413 και κάτι, από την πλατεία Ομήρου στην πλατεία Καραϊσκάκη) αλλά η ποιότητα είναι… αδιανόητα διαφορετική. Οι δύο ώρες ταξιδιού μέχρι το Αντίρριο, που όταν δοθεί και το τελευταίο τμήμα στην κυκλοφορία, πίσω από το Μενίδι, θα μειωθούν ακόμα λίγο, είναι σχεδόν… αδιανόητος χρόνος ταξιδιού μετά από δεκαετίες επί δεκαετιών σε ένα δρόμο που για άγνωστους λόγους, θεωρούνταν οδικός άξονας.

Σε μερικά σημεία στο τμήμα Πάτρα-Αθήνα δεν λείπουν τα σημάδια της βιαστικής παράδοσης, καθότι το οδόστρωμα σε κάποια κομμάτια του δρόμου είναι ουσιαστικά το παλιό, με «μπαλώματα».

Το ταξίδι είναι επίσης ακριβότερο. Με τα διόδια που λειτουργούν αυτή τη στιγμή, το κόστος είναι 23,10 ευρώ και αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο, σε σημείο αποτρεπτικό για τη χρήση του δρόμου, δεδομένων και των ακριβών καυσίμων.

ΣΧΟΛΙΑ
Κωστάκης Δημήτρης
Το κτελ γιατί κάνει ακόμα έξι ώρες, μπορεί να μας απαντήσει έλλογα κάποιος απο την εταιρεία
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back