Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γιάννενα: 36 ώρες διαμαρτυρίας

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: 36 ώρες διαμαρτυρίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/03/2023, 01:52
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το κύμα διαμαρτυρίας που ξεκίνησε από χτες, Πέμπτη και στα Γιάννενα, συνεχίστηκε σήμερα Παρασκευή, με μια ακόμα συγκέντρωση και πορεία στην πόλη, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Χτες, ήταν οργανώσεις και πρωτοβουλίες, σήμερα ήταν φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αύριο Σάββατο το μεσημέρι, στις 12 στην πλατεία, θα είναι και πάλι φοιτητικοί σύλλογοι και το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων, « μόνο έτσι μπορούμε να θρηνήσουμε τους νεκρούς μας. Γιατί μπορεί αυτά τα παιδιά και τις οικογένειες τους να μην τα ξέραμε προσωπικά αλλά τους νιώθουμε σαν δικούς μας νεκρούς, γιατί είναι δικοί μας νεκροί, είναι από εμάς, είναι σαν και εμάς, θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε από εμάς».

Ακόμα: «Η πολιτική της “απελευθέρωσης” των μεταφορών, της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που ακολούθησαν και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ και οι προηγούμενες των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που κομμάτιασε το σιδηρόδρομο, που δημιούργησε τραγική υποχρηματοδότηση στις υποδομές, που διαμόρφωσε τις απάνθρωπες συνθήκες δουλειάς χωρίς σταθερή εργασία, με ελαστικές σχέσεις, με εντατικοποίηση, με τεράστια υποστελέχωση».

Μαζική ήταν και η χτεσινή πορεία στο κέντρο της πόλης. 

To ΜέΡΑ25 Ιωαννίνων σημειώνει, με αφορμή τη συγκέντρωση της Πέμπτης: «Ξέρουμε όλοι και όλες ποιοι φταίνε. Ξέρουμε όλοι και όλες ότι η χώρα βρίσκεται στα χέρια ντόπιων και ξένων εργολάβων με την υπογραφή των μνημονίων από όλες τις κυβερνήσεις της μνημονικής Ελλάδας. με αποκορύφωμα την ”Μητσοτάκης Α.Ε”».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back