Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Για τη χαρά της διδασκαλίας

Εικόνα του άρθρου Για τη χαρά της διδασκαλίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/07/2016, 19:39
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

​Μια πρώτη γεύση για τις απεργιακές κινητοποιήσεις του Σεπτεμβρίου θέλουν να δώσουν οι νηπιαγωγοί, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές του νομού Ιωαννίνων. 

Με το «καλημέρα» της νέας σχολικής χρονιάς, σε όλη τη χώρα θα ξεκινήσουν απεργίες (ίδωμεν αν θα γίνουν επαναλαμβανόμενες) με αιτήματα την άμεση πραγματοποίηση διορισμών για την κάλυψη όλων των πραγματικών κενών στα σχολεία, την πρόσληψη σε μία φάση, πριν από την έναρξη των μαθημάτων, όλων των αναπληρωτών που εργάστηκαν φέτος στην εκπαίδευση και την απόδοση οργανικών θέσεων ειδικοτήτων. Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για τις λιγότερες μεταθέσεις στα χρονικά της εκπαίδευσης που έγιναν φέτος. 

Στα Γιάννενα, η ΕΛΜΕ, το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών, και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποίησαν κοινή σύσκεψη για τον συντονισμό των δράσεών τους. Από το περιεχόμενο των άμεσων δράσεων που αποφασίστηκαν, είναι σαφές ότι οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να κάνουν ό,τι μπορούν για να μη βρουν απέναντί τους την κοινωνία -αντιθέτως τη θέλουν στο πλευρό τους-  και να ενημερώσουν για τα αιτήματά τους. 

Έτσι λοιπόν, τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, στις 11 το πρωί, θα γίνει συγκέντρωση στον πεζόδρομο πίσω από την Περιφέρεια Ηπείρου όπου θα μοιράζονται ενημερωτικά φυλλάδια στους πολίτες. Την Τετάρτη 13 Ιουλίου, στις 21:00, στο «Θυμωμένο Πορτραίτο», θα προβληθεί η ταινία-σταθμός του γαλλικού κινηματογράφου «Το Σκασιαρχείο» (1949), όπου θίγονται σημαντικά  θέματα της παιδαγωγικής τα οποία στη σημερινή Ελλάδα είναι επίκαιρα. Θα ακολουθήσει συζήτηση για θέματα παιδείας. 

«Στόχος όλων των παραπάνω είναι η κινητοποίηση όλων των δυνάμεων των δύο κλάδων και της κοινωνίας που θα οδηγήσει σε λαϊκό ξεσηκωμό... Άλλος δρόμος πέρα από τον αγώνα ενάντια στο σχολείο της φτώχιας και της μιζέριας που φέρνει η κυβέρνηση για τη νέα χρονιά δεν υπάρχει» τονίζεται στην κοινή ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της ΕΛΜΕ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back