ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Για τη δική μου υπόληψη…»

Εικόνα του άρθρου «Για τη δική μου υπόληψη…»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/05/2024, 12:47
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Όπως αναμενόταν, η Περιφερειακή Επιτροπή Ηπείρου αποφάσισε να ασκήσει ένδικα μέσα κατά της απόφασης επιβολής του προστίμου των 181.000 ευρώ για περιβαλλοντικές παραβάσεις στον ποταμό Λούρο. Το πρόστιμο επέβαλε η Γενική Διεύθυνση του Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Η Περιφέρεια Ηπείρου ευελπιστεί ότι στα δικαστήρια θα ακυρώσει το πρόστιμο.

Κατά τα άλλα, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης συνέχισε να μην αποδέχεται ότι υπήρξε κάποια περιβαλλοντική παράβαση στον ποταμό Λούρο, κατηγόρησε τους επιθεωρητές περιβάλλοντος οι οποίοι, όπως είπε, «δεν είναι μόνιμοι υπάλληλοι» και μίλησε για «φαρσοκωμωδία». Το σκεπτικό του ήταν ότι στον ποταμό της Τύριας έγινε αποδεκτό ότι υπήρχε έκτακτη ανάγκη για παρέμβαση. Κάτι που δεν έγινε στον Λούρο. Βέβαια, στον Λούρο, υπήρξε διακοπή της ροής των υδάτων, υπήρξαν νεκρά ψάρια και παρέμβαση στον πυθμένα.

«Είμαι υποχρεωμένος για τη δική μου υπόληψη, για τον κόσμο που βγάζει μεροκάματο, για τους υπαλλήλους και τον ανάδοχο που δούλεψε και έκανε σπουδαία δουλειά…» είπε ο περιφερειάρχης, για να αιτιολογήσει την προσφυγή σε ένδικα μέσα.

Μεταξύ άλλων κατηγόρησε τους επιθεωρητές περιβάλλοντος ότι… «δεν είναι μόνιμοι υπάλληλοι του Δημοσίου». «Δεν μπορεί να κρίνουν δουλειές μη μόνιμοι υπάλληλοι» είπε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3