ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Για μια πόλη που μας χωράει όλους»…

Εικόνα του άρθρου «Για μια πόλη που μας χωράει όλους»…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/06/2020, 03:39
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Παγκόσμια ημέρα προσφύγων η σημερινή (20 Ιουνίου), και «ο κάθε άνθρωπος μπορεί να κάνει τη διαφορά. Κάθε κίνηση μετράει»: Αυτό είναι το μήνυμα του Δήμου Ιωαννιτών, ο οποίος υπέγραψε πρόσφατα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες μνημόνιο συνεργασίας προς όφελος των αιτούντων άσυλο, των προσφύγων και των τοπικών κοινωνιών.

«Ο Δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες δρα και κάνει τις δικές του δράσεις για μια πόλη που μας χωράει όλους. Οι πρόσφυγες και οι κοινότητες υποδοχής ανταποκρίθηκαν ενωμένοι σε αυτή την πρόκληση και συνεισέφεραν ώστε κανείς και καμία να μη μείνει πίσω. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Κανείς δεν είναι ασφαλής μέχρι να είμαστε όλοι ασφαλείς» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση. 

Παράλληλα, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ μαζί με άλλους δημάρχους και τοπικές αρχές από όλο τον κόσμο, έχει  υπογράψει την εκστρατεία της Ύπατης Αρμοστείας Cities#WithRefugees .

Με αφορμή τον εορτασμό της σημερινής ημέρας, ο κ. Ελισάφ αναφέρει σε γραπτή του δήλωση: «Η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων βρίσκει για μία ακόμη χρονιά τον Δήμο Ιωαννιτών στην πρώτη γραμμή διαχείρισης του μεταναστευτικού ζητήματος με γνώμονα τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας και με σταθερό στόχο την εύρυθμη λειτουργία της πόλης μας και της ζωής των κατοίκων της».

Και καταλήγει: «Αυτή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων καλούμαστε όλοι να ενώσουμε τις φωνές μας και να  κάνουμε μια κίνηση με και για τους πρόσφυγες».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back