ΓΙΑΝΝΕΝΑ

...Για μια λάθος ημερομηνία

Εικόνα του άρθρου ...Για μια λάθος ημερομηνία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/02/2019, 16:20
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια εργαζόμενη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο καταδικάστηκε σε οκταετή κάθειρξη, στα Γιάννενα, γιατί το 2001 παραποίησε την ημερομηνία λήψης απολυτηρίου δημοτικού για να πάρει μέρος σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για θέση βοηθητικού προσωπικού. H έρευνα της υπόθεσης ξεκινάει από το 2013, με αίτημα του Πταισματοδικείου Ιωαννίνων προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, για το φάκελο της εργαζόμενης. Ήταν η περίοδος του ελέγχου εγκυρότητας τίτλων σπουδών που ολοκληρώθηκε το 2014.

Το θέμα είναι όμως ότι η «παραποίηση» του τίτλου σπουδών, δεν αφορά την αυθεντικότητά του, αλλά μια ημερομηνία στο απολυτήριο, με διαφορά κτήσης ένα χρόνο, για την οποία ευθύνεται η σχολική μονάδα. Η αρμόδια διεύθυνση εκπαίδευσης έχει στείλει σχετικό έγγραφο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, που βεβαιώνει το εκ παραδρομής λάθος.  

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου, η εργαζόμενη, το 2001 είχε 11 ανήλικα παιδιά. Σήμερα έχει 13 παιδιά και 8 από τα 9 ενήλικα, είναι άνεργα. Η ίδια εργάζεται από το 2003 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

«Προφανώς η επιλογή να κάνει κάποιος μια παρατυπία δεν επικροτείται. Είναι παράλογο και άδικο όμως να καταδικάζεται για απάτη έναντι του Δημοσίου και κατάχρηση δημοσίου χρήματος μια γυναίκα που ρίσκαρε για μια δουλειά με τον πενιχρό μισθό του βοηθητικού προσωπικού, ώστε να ζήσει τα παιδιά της» αναφέρει το Εργατικό Κέντρο και συμπληρώνει: «Δεν είναι έγκλημα να εργάζεται κάποιος για να ζήσει και μάλιστα όταν αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες. Δεν είναι έγκλημα ο αγώνας για επιβίωση ενός φτωχού ανθρώπου σε ένα σύστημα όπου νόμιμα και παράνομα κλέβονται δεκάδες δισεκατομμύρια, όπου νόμιμα και παράνομα, φυσικά πρόσωπα και επιχειρηματικοί όμιλοι πλουτίζουν σε βάρος του λαού».

Είναι η δεύτερη περίπτωση εργαζόμενης, μετά από τη δίωξη της καθαρίστριας στον Βόλο που έρχεται στην επιφάνεια.

Μέχρι στιγμής πάντως, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση για την απόφαση, το πού ακριβώς στηρίζεται και τα επακόλουθά της. Η διοίκηση έχει δώσει εντολή στη νομική υπηρεσία να παρακολουθεί την υπόθεση.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί ξανά στις 5 Μαρτίου και το Εργατικό Κέντρο καλεί αφενός της διοίκηση του νοσοκομείου «να μην προβεί σε διοικητικά μέτρα εναντίον της εργαζόμενης» και τα σωματεία και τους συλλόγους πολυτέκνων «να πάρουν θέση ώστε να δημιουργηθεί εκείνο το τείχος αλληλεγγύης που θα εμποδίσει την αστική Δικαιοσύνη να ξανακαταδικάσει στις 5 του Μάρτη  την συνάδελφο».

ΣΧΟΛΙΑ
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΝΙΚΑΣ
Έγκλημα είναι να στερεί αυτή τη θέση εργασίας από εκείνον/η που την δικαιούταν και τυπικά και που προφανώς είχε επίσης ανάγκη για δουλειά και έσοδα για τη δική του οικογένεια και ζωή...
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back