ΗΠΕΙΡΟΣ

Για υπεραστικό ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας: Εκδοτήριο ναι, σταθμός όχι

Εικόνα του άρθρου Για υπεραστικό ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας: Εκδοτήριο ναι, σταθμός όχι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/12/2023, 18:34
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, μετά από προσφυγή κατοίκων, πήρε την απόφασή της για το υπεραστικό ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας: Δεν μπορεί να λειτουργήσει εγκατάσταση ως αφετηρία και τέρμα λεωφορείων ΚΤΕΛ στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας. Με αυτόν τον τρόπο ακυρώνεται σχετική απόφαση του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη.

Σαράντα μέρες πριν τις εκλογές, ο κ. Καχριμάνης, παρά τις αντίθετες εισηγήσεις υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, υπέγραψε απόφαση για χορήγηση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας πρακτορείου-εκδοτηρίου εισιτηρίων στην εν λόγω περιοχή. Στην απόφαση όμως οριζόταν και κάτι άλλο: Ότι ο εν λόγω χώρος θα αποτελεί αφετηρία, τέρμα και στάση υπεραστικών λεωφορείων για επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών σε όλες τις εγκεκριμένες και νόμιμες επιβατικές λεωφορειακές γραμμές.

Επί της ουσίας, δηλαδή, ο κ. Καχριμάνης τιτλοφορούσε την άδεια ως άδεια για πρακτορείο-εκδοτήριο, αλλά ουσιαστικά έδινε άδεια για σταθμό υπεραστικών λεωφορείων.

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, επιχείρησε να δικαιολογήσει την απόφαση που υπέγραψε, επικαλούμενος μάλιστα και ένα… βολικό άρθρο υπουργικής απόφασης του 2003. Μόνο που αυτή η υπουργική απόφαση έχει κι άλλα άρθρα. Και σε επίπεδο κοινής λογικής, η αντίφαση στην όλη υπόθεση ήταν σαφέστατη.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έκρινε λοιπόν, σύμφωνα με την απόφαση που έχει αναρτηθεί στη «Διαύγεια», ότι ναι μεν υπάρχει νομιμότητα στην αδειοδότηση πρακτορείου-εκδοτηρίου, όχι όμως στον καθορισμό του χώρου ως αφετηρία και τέρμα υπεραστικών λεωφορείων. Σημειωτέον ότι το πρακτορείο-εκδοτήριο μπορεί να λειτουργήσει ως στάση, υπό προϋποθέσεις.

Άλλο το πρακτορείο-εκδοτήριο εισιτηρίων, κι άλλο ο σταθμός ΚΤΕΛ. Και δεν χωράει καμία υποσημείωση ή κατά το δοκούν ερμηνεία υπουργικών αποφάσεων.

Κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, μπορεί να ασκηθεί προσφυγή στο αρμόδιο διοικητικό δικαστήριο


ΣΧΟΛΙΑ
Τζαναρντι
Στα ΚΤΕΛ Ιωαννίνων τι ισχύει; Προσωρινή άδεια... διαρκείας;
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back