Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Γεροβασίλη-Τσίρκας: Τρία μεγάλα έργα για την Άρτα

Εικόνα του άρθρου Γεροβασίλη-Τσίρκας: Τρία μεγάλα έργα για την Άρτα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/04/2019, 15:24
ΗΠΕΙΡΟΣ

Οι δύο βουλευτές Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη και Βασίλης Τσίρκας, προχώρησαν σε κοινή δήλωση για τρία έργα που βαίνουν προς υλοποίηση στην Άρτα, σε μια προσπάθειά τους προφανώς να αποδείξουν το ενδιαφέρον τους για την περιοχή.

Το πρώτο έργο λοιπόν αφορά την οριοθέτηση και την αντιπλημμυρική προστασία του ποταμού Αράχθου, για το οποίο το Υπουργείο Υποδομών υπέγραψε τη μελέτη του έργου με προϋπολογισμό 4.000.000 ευρώ. «Πρόκειται για ένα έργο που μπορεί να αλλάξει ριζικά την παραποτάμια περιοχή της Άρτας και να την μετατρέψει σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, όπου το ποτάμι δεν θα είναι το πρόβλημα αλλά το κέντρο της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής» αναφέρουν οι βουλευτές.

Το δεύτερο έργο, που εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με προϋπολογισμό 1 εκατ. ευρώ, αφορά τη βελτίωση και αποκατάσταση του Οθωμανικού Τεμένους Ιμαρέτ. Τη σχετική απόφαση υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθης Γιαννακίδης. «Η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά έργων που έχει εντάξει η κυβέρνηση στο ΠΔΕ από το 2015 και μετά που στοχεύουν στην ποιοτική αναβάθμιση και βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, αλλά και στην προστασία και ανάδειξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς»  υπογραμμίζουν οι βουλευτές.

Τέλος, οι δύο τους εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την υπογραφή της σύμβασης μελέτης για την αξιοποίηση του Ξενία Άρτας. «Οι προσπάθειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων και η βούληση της σημερινής κυβέρνησης έφεραν επιτέλους αποτέλεσμα και το Ξεία, που επί χρόνια παρέμενε κλειστό, αξιοποιείται πλέον προς όφελος όλων των Αρτινών αλλά και των επισκεπτών της πόλης μας» αναφέρουν.

Τέλος, η κ. Γεροβασίλη και ο κ. Τσίρκας υπενθυμίζουν ότι μέσω του ΠΔΕ αλλά κι άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων έχουν δρομολογηθεί κι άλλες παρεμβάσεις στο νομό, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνουν στην ικανοποίηση του αιτήματος για την ίδρυση Γεωπονικής Σχολής.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back