ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Γερμανία: Νόμιμη η κάνναβη από 1η Απριλίου

Εικόνα του άρθρου Γερμανία: Νόμιμη η κάνναβη από 1η Απριλίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/03/2024, 22:37
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Η κατοχή και η καλλιέργεια κάνναβης στο σπίτι θα αποποινικοποιηθεί στη Γερμανία από την 1η Απριλίου, αφού ο νόμος πέρασε το τελευταίο εμπόδιο στο Μπούντεσρατ, το νομοθετικό σώμα το οποίο αντιπροσωπεύει το δεκαέξι ομόσπονδα κράτη της Γερμανίας σε εθνικό επίπεδο, την Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2024.

«Ο αγώνας απέδωσε καρπούς, η νομιμοποίηση της κάνναβης έρχεται τη Δευτέρα του Πάσχα! Παρακαλούμε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη νέα ευκαιρία με υπευθυνότητα και να βοηθήσετε στην προστασία των παιδιών και των νέων. Ας ελπίσουμε ότι η σημερινή ημέρα είναι η αρχή του τέλους για τη μαύρη αγορά», έγραψε ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ στο X, μετά την απόφαση. 


Οι ενήλικες άνω των 18 ετών θα μπορούν να κατέχουν 25 γραμμάρια κάνναβης σε δημόσιους χώρους και έως 50 γραμμάρια κάνναβης εντός των τεσσάρων τοίχων σας και να καλλιεργούν μέχρι τρία φυτά στο σπίτι.

Η κατοχή μέχρι 25 γραμμάρια, που ισοδυναμεί με δεκάδες δυνατά τσιγαριλίκια, θα επιτρέπεται σε δημόσιους χώρους. Η καλλιέργεια τριών φυτών κάνναβης στο σπίτι σας θα καταστεί επίσης νόμιμη, αν και η κάνναβη προορίζεται μόνο για προσωπική χρήση.

Η κατοχή και η κατανάλωση κάνναβης παραμένουν απαγορευμένες για τους ανηλίκους. Οι ενήλικες δεν επιτρέπεται επίσης να κάνουν χρήση παρουσία τους. Υπάρχει επίσης απαγόρευση της χρήσης σε οπτική επαφή με σχολεία και παιδικούς σταθμούς, καθώς και σε πεζόδρομους πριν από τις 8 μ.μ.


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back