Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γενική απεργία στις 18

Εικόνα του άρθρου Γενική απεργία στις 18
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/02/2020, 12:09
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Για την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου προκηρύχθηκε γενική απεργία. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο με αίτημα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο Βρούτση για την ασφάλιση.

«Η κοινωνική ασφάλιση αφορά ολόκληρη τη ζωή μας. Η ασφάλιση μας είναι νοσηλεία, περίθαλψη, πρόνοια, φάρμακα, εμβόλια, άδειες τοκετού, λοχείας, μητρότητας, βαρέα και ανθυγιεινά, αναρρωτικές, επιδόματα ανεργίας, ασφάλεια και υγιεινή στην εργασία κλπ. Η κοινωνική ασφάλιση δεν είναι κάποια “ποσοστά αναπλήρωσης” δεν είναι μόνο σύνταξη» επισημαίνει το Εργατικό Κέντρο, προσθέτοντας ότι τώρα, μετατρέπονται όλα αυτά σε «ιδιωτική – ατομική υπόθεση».

«Οι εργαζόμενοι υποχρεούμαστε για όλη μας τη ζωή να πληρώνουμε ατέλειωτες εισφορές από το μισθό μας και φόρους, όπως δηλαδή κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια, ενώ ταυτόχρονα ξαναπληρώνουμε την εμπορευματοποιημένη υγεία τους και στο τέλος δεν θα γνωρίζουμε τι θα πάρουμε και αν θα το πάρουμε. Γιατί όταν οι ασφαλιστικές μας εισφορές γίνονται επενδυτικό προϊόν κάνεις δεν σου διασφαλίζει την απόδοση αφού αυτή εξαρτάται από τη διαχείριση της καπιταλιστικής οικονομίας σε κάθε φάση της εξέλιξής της», τονίζει επίσης.

Στο ίδιο κλίμα, το Σωματείο Μετάλλου αναφέρει ότι «το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που επιδιώκει να περάσει η κυβέρνηση της ΝΔ, θέλει να αποτελειώσει την κοινωνική ασφάλιση με συνοπτικές διαδικασίες».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη δική της ανακοίνωση επισημαίνει ότι «οι όποιες μικρές αυξήσεις, σε αντίθεση με την προπαγάνδα κυβέρνησης ΜΜΕ, αφορούν μόνο όσους έχουν πάνω από 30 χρόνια εργασίας, ενώ για τους «παλιούς συνταξιούχους θα απορροφηθούν από την προσωπική διαφορά.

Επιπλέον τα ψέματα της κυβέρνησης για τις αυξήσεις στις συντάξεις αποδεικνύονται από το μειωμένο κατά 226 εκατ. ευρώ (155 εκατ. ευρώ για τις κύριες συντάξεις και 71 εκατ. ευρώ για τις επικουρικές) κονδύλι του φετινού προϋπολογισμού. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν δεσμευτεί, στα πλαίσια του μεταμνημονιακού προγράμματος επιτροπείας»ότι η συνολική συνταξιοδοτική δαπάνη ως ποσοστό του ΑΕΠ θα μειωθεί από 17,3% το 2016 στο 14% το 2020, στο 13% το 2025 και στο 12,5% το 2030»



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back