ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γέμισε το… think tank

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/02/2017, 22:14
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Και ποιοι δεν ήταν παρόντες στη σημερινή εκδήλωση με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο: οι πρώην βουλευτές Βαγγέλης Αργύρης, Μιχάλης Κασσής και Μιχάλης Παντούλας, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Ζούμπος, ο δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας, ο Μωυσής Ελισάφ, ο Νίκος Ζαρμπαλάς, ο Ντίνος Σιάκαρης, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Βίνης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Παπαδιώτης, η Ρόη Ζακίδου, οι πρώην καποδιστριακοί δήμαρχοι Πάνος Γαργάλας και Μιχάλης Κατσάνος, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Συμμαχία Ηπειρωτών» Γιώργος Ζάψας κ.ά.

Το παρών έδωσε και ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Κώστας Τασούλας, ο οποίος στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια «δικαιολόγησε» την παρουσία του λέγοντας: «δεν είμαι σοσιαλιστής, αλλά να ακούσουμε έναν σοβαρό άνθρωπο» -κάτι που έρχεται να ενισχύσει το άνοιγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως τον κ. Βενιζέλο, για τον οποίο συχνά-πυκνά στελέχη της ΝΔ εκφράζουν την εκτίμησή τους. Άλλωστε, συνεργάστηκαν πολιτικά ως κυβερνητικοί εταίροι στην πιο μακρόβια κυβέρνηση από ξεκινήματος κρίσης, στην Ελλάδα. Από την εκδήλωση δεν έλειψε και το «Ποτάμι» με τον Πέτρο Μπούγια να δηλώνει παρών.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα (με πολλούς όρθιους), λοιπόν, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δ. Χατζής», στα παλιά σφαγεία, ο κ. Βενιζέλος, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας και ο συγγραφέας Σπύρος Βλέτσας, ανέλυσαν τη «θέση της Ελλάδας σε μια Ευρώπη που αμφισβητείται». Χαιρετισμό απεύθυνε ο δικηγόρος Δημήτρης Παπαγεωργίου, ενώ τον συντονισμό έκανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστου. Σημειωτέον ότι την εκδήλωση διοργάνωσε ο «Κύκλος Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση», ένα think tank προγραμματικών ιδεών που δημιούργησε ο κ. Βενιζέλος με τη φιλοδοξία να υπάρξει ένας πολιτικός λόγος που θα ξεφεύγει από τη στενή κομματική γραμμή του ΠΑΣΟΚ.

Κατά τα άλλα, ο κ. Βενιζέλος, σε δηλώσεις του στον τοπικό Τύπο, επανέλαβε τα γνωστά: Ότι «καταρρέει η πραγματική οικονομία» και ότι «έχουμε ανάγκη από μια άλλη κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας, όλων των δημοκρατικών δυνάμεων, ευρωπαϊκού προσανατολισμού». Ο κ. Βενιζέλος έγινε και «τιμητής» πολιτικών δυνάμεων, καθώς, όπως είπε, σε μια τέτοια κυβέρνηση, μπορεί να συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ως«ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ»-«αφού πάει στα μεγέθη που πρέπει να πάει λόγω της βλάβης την οποία έχει προκαλέσει».

Όσο για τις εκλογές, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι «είναι λίγο μάταιο να τις ζητά κανείς σε ένα κοινοβουλευτικό σύστημα.Τις εκλογές τις καθορίζει η κυβέρνηση στην πραγματικότητα». Σε αυτό το σημείο ανέφερε ότι «αν είχε αίσθηση ευθύνης ο κ. Τσίπρας, θα είχαμε κάνει εκλογές από προχτές».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back