Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γεμάτα τα ξενοδοχεία

Εικόνα του άρθρου Γεμάτα τα ξενοδοχεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/10/2016, 19:14
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σχεδόν 100% πληρότητα αναμένεται το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου και αυτός που εκφράζει την ικανοποίησή του, εκτός βέβαια των άμεσα ενδιαφερόμενων ξενοδόχων, είναι ο δήμος Ιωαννιτών. «Οι συντονισμένες προσπάθειες για  το ‘χτίσιμο’ του τουριστικού προορισμού ‘Ιωάννινα’ φαίνεται εμπράκτως πως αποδίδουν καρπούς κι αυτό δεν μπορεί παρά να γεννά αισιοδοξία σε μια εποχή που η τοπική οικονομία έχει ανάγκη τόνωσης» αναφέρει η δημοτική αρχή στη σχετική της ανακοίνωση. Αναφερόμενος στην εικόνα που έχει η δημοτική αρχή για την τουριστική κίνηση του τριημέρου, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Νίκος Γκόλας, δήλωσε πως «είναι κάτι που μας χαροποιεί». Πρόσθεσε ότι «αυτό δείχνει ότι οι προσπάθειες που καταβάλουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι συντονισμένα, αποδίδουν καρπούς. Πρέπει να τονίσουμε πως έχει εδώ και ένα πολύ μεγάλο διάστημα  που η πόλη είναι ‘γεμάτη’ σχεδόν όλα τα Σαββατοκύριακα με τα ξενοδοχεία των Ιωαννίνων να έχουν πολύ μεγάλες πληρότητες». Ο αντιδήμαρχος πρόσθεσε ότι το σχεδόν 100% της πληρότητας  «είναι από μόνο του μία διαφήμιση γιατί όλος αυτός ο κόσμος που ψάχνει αυτή τη στιγμή δωμάτιο για να έρθει στα Γιάννενα και δεν βρίσκει , σίγουρα το καταγράφει ως μία ανάγκη να ξαναέρθει κάποια άλλη στιγμή κι αυτό δημιουργεί μία σταθερή τουριστική ροή, που είναι και το ζητούμενο».

Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι δεν επηρέασε την τουριστική κίνηση η σεισμική δραστηριότητα και οι λίγες ακυρώσεις, αναπληρώθηκαν με καινούργιες κρατήσεις.


 «Λίγο… πειραγμένο χριστουγεννιάτικο θέμα»

Ο κ. Γκόλας αναφέρθηκε και στην προετοιμασία του δήμου ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων :«Θέλουμε μία πόλη ζεστή, ζωντανή, εορταστική για τον επισκέπτη και τον κάτοικο» τόνισε και πρόσθεσε ότι «και φέτος το χριστουγεννιάτικο θέμα της πλατείας θα είναι λίγο … πειραγμένο». Πρόσθεσε ότι «το να παίζει ο στολισμός της πόλης σε πανελλαδικά μέσα ενημέρωσης είναι η καλύτερη διαφήμιση». 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3