ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γειτονιές με… λίγο ρεύμα και ίντερνετ

Εικόνα του άρθρου Γειτονιές με… λίγο ρεύμα και ίντερνετ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/04/2023, 16:12
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πριν από λίγες μέρες, η ΡΑΕ ενέκρινε αποζημιώσεις σε καταναλωτές για διακοπές ρεύματος.

Βέβαια, αυτές οι αποζημιώσεις, όταν ισχύσουν, δεν θα καλύψουν διακοπές ρεύματος όπως αυτές που συμβαίνουν την Τρίτη μέχρι το μεσημέρι στην περιοχή Τσιφλικόπουλου, Ζευγαριών, πλατείας Ομήρου, που διαρκούν περίπου 1 με 2 λεπτά.

Και είναι τουλάχιστον 4, από το πρωί της Τρίτης…

Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη περιοχή αντιμετωπίζει προβλήματα με απροειδοποίητες διακοπές ρεύματος που έστω στιγμιαίες, μπορούν να προκαλέσουν διάφορα προβλήματα και ζημιές. Ακόμα όμως και αν οι διακοπές ήταν μεγαλύτερης διάρκειας, θα έπρεπε να κρατήσουν… 12 ώρες και η αποζημίωση θα ήταν και πάλι μόλις 10 ευρώ.

Η συνήθης απάντηση στις διαμαρτυρίες για τις συχνές, μικρές διακοπές, είναι «βάλτε UPS». Θα πρέπει δηλαδή να επιβαρυνθούν οι καταναλωτές για μια αδυναμία του παρόχου, που πρακτικά, συμπεριφέρεται ως ιδιωτικός επιχειρηματικός φορέας, μεταθέτοντας ευθύνες. Ωστόσο, την εποχή που τόσο πολύ πια προβάλλεται η «εργασία εξ αποστάσεως» ως η νέα τάση, η απαίτηση από τις υποδομές είναι πολύ μεγαλύτερη και στα Γιάννενα, συχνότατα δεν ικανοποιείται.

Όπως για παράδειγμα με τι φέρουσα δυνατότητα των ιδιωτικών παρόχων για νέες συνδέσεις, τις οποίες διαφημίζουν μεν, αλλά μπορεί να περάσουν ακόμα και μήνες ολόκληροι μέχρι να τις πραγματοποιήσουν. Η προαναφερθείσα γειτονιά των Ιωαννίνων έχει πλείστες όσες τέτοιες περιπτώσεις να διηγηθεί…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back