ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το γεφύρι και η... αναγέννηση της Ηπείρου

Εικόνα του άρθρου Το γεφύρι και η... αναγέννηση της Ηπείρου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/08/2016, 20:04
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με μια δόση υπερβολής, η αναστήλωση (ή πιο συγκεκριμένα η ανακατασκευή) του Γεφυριού της Πλάκας συμβολίζει για την κυβέρνηση την “αναγέννηση της Ηπείρου, της παραγωγικής της ανασυγκρότησης και την κοινωνική της ευημερία”. Αυτά τουλάχιστον είπε χτες στην ομιλία της η κυβερνητική εκπρόσωπος, βουλευτής της Άρτας και περιφερειακή σύμβουλος Ηπείρου Όλγα Γεροβασίλη, η οποία παραβρέθηκε στην έναρξη των διήμερων μουσικών εκδηλώσεων στην Πλάκα. 

Η κ. Γεροβασίλη ήταν αυτή που ανέλαβε να μεταφέρει για μια ακόμη φορά το μεγάλο ενδιαφέρον τουπρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για το έργο της αναστήλωσης. “Θέλω να ξέρετε ότι ο πρωθυπουργός, ο Ηπειρώτης Αλέξης Τσίπρας, από την πρώτη στιγμή έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον. Ενημερώνεται για κάθε βήμα, μικρό ή μεγάλο, που γίνεται για την αναστήλωση του ιστορικού αυτού μνημείου της Ηπείρου” τόνισε. Η κυβερνητική εκπρόσωπος μίλησε για το πολιτιστικό και ιστορικό παρελθόν του Γεφυριού, ενώ απέδωσε τις ευθύνες για την κατάρρευση στις “διχογνωμίες και διαφορετικές προσεγγίσεις των αρμόδιων κρατικών δομών για τις παρεμβάσεις που έπρεπε να γίνουν και οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να μην υλοποιηθεί ποτέ αποκατάσταση των βλαβών”. Έκλεισε με τη διαβεβαίωση ότι “αυτό το έργο τέχνης θα κοσμήσει και πάλι τα Τζουμέρκα”, υπενθυμίζοντας ότι 18 μήνες μετά την κατάρρευση του γεφυριού, ξεκινούν οι κατασκευαστικές εργασίες. 

Σημειωτέον ότι χορηγός επικοινωνίας των μουσικών εκδηλώσεων στο Γεφύρι Πλάκας, που διοργανώνουν τοπικοί φορείς, είναι η ΕΡΤ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back