πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γέφυρα μπέλεϋ Πλάκας: «Ή ο Στρατός ή εμείς»…

Εικόνα του άρθρου Γέφυρα μπέλεϋ Πλάκας: «Ή ο Στρατός ή εμείς»…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/08/2024, 14:55
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την απομάκρυνση της γέφυρας μπέλεϋ στον Άραχθο ποταμό, στην περιοχή της Πλάκας, στα Τζουμέρκα, ήρθε να «επικυρώσει» με σημερινή της απόφαση η Περιφερειακή Επιτροπή Ηπείρου.

Η σιδερένια γέφυρα βρίσκεται εκεί επί 64 χρόνια, κοντά στην πέτρινη (αναστηλωμένη πια) Γέφυρα Πλάκας. Εδώ και έναν χρόνο, λίγα μέτρα πιο κάτω, κατασκευάστηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου νέα, οδική γέφυρα.


Διαβάστε: Γέφυρα μπέλεϋ Πλάκας: «Φεύγει» μετά από 64 χρόνια

Κατά τη συνεδρίαση, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης ανέφερε ότι «τη γέφυρα αυτή είχαμε πει ότι θέλουμε να την κρατήσουμε». Υπήρχε όντως μια σκέψη να λειτουργήσει ως πεζοπορική διαδρομή.

Αλλά, σύμφωνα με τον κ. Καχριμάνη, προέκυψε ο Στρατός. Όπως είπε, οι γέφυρες μπέλεϋ έχουν γίνει περιζήτητες καθώς τοποθετούνται από τον Στρατό όπου προκύψουν έκτακτες ανάγκες, δηλαδή για φυσικές καταστροφές, όπως έγινε στη Θεσσαλία. Για να αποφευχθεί αυτό το… ενδεχόμενο, η Περιφέρεια Ηπείρου σπεύδει να την αποσυναρμολογήσει και να τη βάλει σε πρώτη φάση σε αποθήκη. Κατά πόσο βέβαια θα δυσαρεστηθεί ο Στρατός από την ενέργεια αυτή της Περιφέρειας Ηπείρου μένει να φανεί… Με το δεδομένο ότι η αντιμετώπιση των συνεπειών των φυσικών καταστροφών πρέπει να βρίσκονται σε προτεραιότητα.

Ο κ. Καχριμάνης δεν ξεκαθάρισε πάντως πού και πότε ακριβώς θα τοποθετηθεί η γέφυρα μπέλεϋ. «Τη ζητάνε και οι κάτοικοι της Δαφνωτής» είπε. Ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Νίκος Βαΐτσης πριν από λίγο καιρό είχε ενημερώσει ότι η γέφυρα μπέλεϋ της Πλάκας (τμήμα της, τουλάχιστον) προορίζεται για τη σύνδεση της Πλατανούσας με τα Γουριανά Άρτας.

Για την αναγκαιότητα της αποσυναρμολόγησης της γέφυρας μπέλεϋ, ο περιφερειάρχης δεν επικαλέστηκε μόνο τον Στρατό αλλά και τη μελέτη της νέας οδικής γέφυρας που κατασκευάστηκε παραπλεύρως.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back