Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Γέφυρα Κομποτίου: Γιατί κατέρρευσε;

Εικόνα του άρθρου Γέφυρα Κομποτίου: Γιατί κατέρρευσε;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/12/2022, 14:15
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η γέφυρα Κομποτίου στην Άρτα κατέρρευσε τις προηγούμενες μέρες, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις, με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη να αποδίδει το γεγονός άμεσα και γρήγορα... στην κλιματική αλλαγή.

Σε ανάρτησή του στο fb, o κ. Καχριμάνης σημειώνει: «Όταν το νερό δημιουργεί πρόβλημα σε γέφυρα με τέτοια πέλματα που μας είχε κάνει σπουδαία δουλειά η ΤΕΡΝΑ δωρεάν, δείχνει καθαρά τι σημαίνει πλέον κλιματική αλλαγή».

Και εύλογα, η παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» με επικεφαλής τον Γιώργο Ζάψα θέτει ερωτήματα για τη γέφυρα που «επανακατασκευάστηκε το έτος έτος 2015, χωρίς επιτυχία όπως αποδείχτηκε».

Με επίκαιρη ερώτηση προς τον περιφερειάρχη, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Άρτας Δημήτρης Τρομπούκης και Ράνια Γκίζα ρωτάνε αν έχει βγει πόρισμα από την Τεχνική Υπηρεσία για τον λόγο κατάρρευσης της γέφυρας, όπως και αν η Περιφέρεια Ηπείρου θα προχωρήσει στην επισκευή της υπάρχουσας γέφυρας ή στην κατασκευή νέας γέφυρας «με ταυτόχρονη ενίσχυση του υπεδάφους, ώστε να μην υπάρξουν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον». Γίνεται δε αναφορά σε δήλωση της περιφερειακής αρχής για αντικατάσταση του τμήματος της γέφυρας που έπεσε, με νέα τύπου μπέλλεϋ.

Επίσης, οι σύμβουλοι ρωτούν τον περιφερειάρχη αν έχει προβεί σε ενέργειες για κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης των περιοχών που πλημμύρισαν στους Δήμους Γ. Καραϊσκάκη και Νικ. Σκουφά.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back