ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Άλλα 73 πτώματα εντοπίστηκαν σε ομαδικό τάφο

Εικόνα του άρθρου Γάζα: Άλλα 73 πτώματα εντοπίστηκαν σε ομαδικό τάφο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/04/2024, 19:14
ΚΟΣΜΟΣ

Στα ερείπια του πρώην νοσοκομείου Nasser, του μεγαλύτερου στη νότια Γάζα, το Reuters είδε εργαζόμενους στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης με λευκές στολές προστασίας να ξεθάβουν πτώματα από το έδαφος με εργαλεία χειρός και ένα φορτηγό εκσκαφέα. 

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δήλωσαν ότι 73 ακόμη πτώματα βρέθηκαν στο σημείο την προηγούμενη ημέρα, αυξάνοντας τον αριθμό των σωμάτων που βρέθηκαν μέσα στην εβδομάδα σε 283, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Το Ισραήλ λέει ότι αναγκάστηκε να πολεμήσει μέσα σε νοσοκομεία επειδή μαχητές της Χαμάς δρούσαν εκεί, κάτι που το ιατρικό προσωπικό και η Χαμάς αρνούνται.

Οι αρχές της Γάζας λένε ότι τα πτώματα που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής προέρχονται από έναν μόνο από τους τουλάχιστον τρεις ομαδικούς τάφους που έχουν βρεθεί στην περιοχή.

«Αναμένουμε να βρούμε άλλα 200 πτώματα στον ίδιο ομαδικό τάφο τις επόμενες δύο ημέρες, πριν αρχίσουμε να εργαζόμαστε στα άλλα δύο νεκροταφεία», δήλωσε στο Reuters ο Ismail Al-Thawabta, διευθυντής του κυβερνητικού γραφείου Τύπου της Χαμάς.

Κατηγόρησε το Ισραήλ ότι πραγματοποιεί «εκτελέσεις» στο νοσοκομείο και συγκαλύπτει τα εγκλήματα θάβοντας τα πτώματα με μπουλντόζα. Το Ισραήλ αρνείται σθεναρά ότι πραγματοποίησε εκτελέσεις.

Κάτοικοι της Γάζας ανέφεραν αεροπορικές επιδρομές σε πολλές άλλες περιοχές, μεταξύ των οποίων και στη Ράφα, όπου μια μέρα νωρίτερα οι γιατροί είχαν πραγματοποιήσει καισαρική τομή για να σώσουν ένα μωρό από τη μήτρα της μητέρας του, η οποία ήταν μεταξύ των νεκρών.

Επέστρεψαν στην Χαν Γιουνίς

Τα ισραηλινά στρατεύματα επέστρεψαν ξανά σε ένα ανατολικό τμήμα της Χαν Γιουνίς σε μια αιφνιδιαστική επιδρομή, δήλωσαν κάτοικοι τη Δευτέρα, στέλνοντας τους ανθρώπους που είχαν επιστρέψει σε εγκαταλελειμμένα σπίτια στα ερείπια της κύριας πόλης της νότιας Λωρίδας της Γάζας σε φυγή για άλλη μια φορά.

Το Ισραήλ απέσυρε αιφνιδιαστικά τα περισσότερα χερσαία στρατεύματά του από τη νότια Λωρίδα της Γάζας αυτό το μήνα, μετά από μερικές από τις πιο έντονες μάχες του επτάμηνου πολέμου. Οι κάτοικοι άρχισαν να επιστρέφουν στα σπίτια τους σε προηγουμένως απρόσιτες συνοικίες της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του θύλακα, βρίσκοντας σπίτια σε ερείπια και νεκρούς στους δρόμους που δεν είχαν ανακαλυφθεί.

Με πληροφορίες από Reuters. Φωτογραφία: Ερείπια στην πόλη Χαν Γιουνίς μετά την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων/UNOCHA/Themba Linden


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back