Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Γαστρονομικό φεστιβάλ με δέκα παραγωγούς

Εικόνα του άρθρου Γαστρονομικό φεστιβάλ με δέκα παραγωγούς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/07/2021, 23:28
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δέκα παραγωγοί από την Πρέβεζα και την Άρτα ήταν οι συμμετέχοντες στο 1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ που έγινε στις 17 Ιουλίου, στην Πρέβεζα. Το φεστιβάλ διοργάνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου της προβολής του τουρισμού με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Οι δέκα παραγωγοί είχαν την ευκαιρία να προωθήσουν τα προϊόντα τους στο ευρύ κοινό, ενώ την ίδια στιγμή σε μια κινητή καντίνα ο Θοδωρής Παστουρματζής (food blogger κι όχι μόνο) δημιούργησε επτά πιάτα με τα προϊόντα των τοπικών παραγωγών.

Οι τοπικές επιχειρήσεις από τις Περιφερειακές Ενότητες Άρτας και Πρέβεζας που συμμετείχαν, ήταν: μονάδα παραγωγής και τυποποίησης αυγοτάραχου «Του Πρεβεζάνου», Ούζο Ρούμπου, Ζήση Φώτη (καλαμπόκι τυποποιημένο), Ελιές Άρτας «Φίλιππος»,  αρωματικά φυτά «Μυρτάλη», Μέλι Ηπειρωτικής Γης, Καράλης-Τυροκομικά,  «Συρράκο», Φυσέκης (τσίπουρο),  Paragaea (Λάδι).

Το όλο πρότζεκτ της Περιφέρειας Ηπείρου περιελάμβανε και φιλοξενία δημοσιογράφων από Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι οποίοι ξεναγήθηκαν στις τοπικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, το 1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ είχε αναφορά στις Περιφερειακές Ενότητες Πρέβεζας και Άρτας. Το 2ο φεστιβάλ θα γίνει την άνοιξη στα Γιάννενα, με αναφορά στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back