ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Συνταγματική η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση Μακρόν

Εικόνα του άρθρου Γαλλία: Συνταγματική η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση Μακρόν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/04/2023, 22:43
ΚΟΣΜΟΣ

Η εμβληματική συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, η οποία προκάλεσε εβδομάδες διαμαρτυριών σε εθνικό επίπεδο, πέρασε την συνταγματική δοκιμασία και μπορεί πλέον να τεθεί σε ισχύ τις επόμενες ημέρες.

Το Συνταγματικό Συμβούλιο της Γαλλίας επικύρωσε τελικώς τα βασικά σημεία της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης που πέρασε με διάταγμα η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν. 

«Ο αγώνας συνεχίζεται», δήλωσε ο ηγέτης της ριζοσπαστικής αριστεράς Ζαν - Λικ Μελανσόν μόλις έγινε γνωστή η απόφαση του Συνταγματικού Συμβουλίου. 

«Η μοίρα της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος δεν έχει σφραγιστεί, είπε από την πλευρά της η επικεφαλής της ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν. 

Έχοντας επανειλημμένα απορρίψει τις εκκλήσεις για συνομιλίες με τους συνδικαλιστικούς ηγέτες τις τελευταίες εβδομάδες, ο Μακρόν κάλεσε τα συνδικάτα σε συνομιλίες την Τρίτη «ανεξάρτητα από την απόφαση του δικαστηρίου», δήλωσε προεδρικός αξιωματούχος, ζητώντας να μην κατονομαστεί. «Οι πόρτες των Ηλυσίων [προεδρικό μέγαρο] θα παραμείνουν ανοιχτές, χωρίς όρους, για αυτόν τον διάλογο», ανέφερε το γραφείο του Μακρόν.

Με πληροφορίες από Reuters, Le Monde, Euronews. Φωτογραφία αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back