Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 18-03-2017, 10:51
ΚΟΣΜΟΣ

Γάλλοι στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν άνδρα στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού σήμερα Σάββατο όταν προσπάθησε  να αρπάξει το όπλο ενός στρατιωτικού, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό BFM. Το αεροδρόμιο εκκενώθηκε μετά το περιστατικό, δήλωσε ο τηλεοπτικός σταθμός.

Σύμφωνα με το Reuters, η γαλλική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι μια επιχείρηση ασφαλείας ήταν σε εξέλιξη στο αεροδρόμιο, νότια της πρωτεύουσας.


Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν απομονώσει μεγάλη περίμετρο γύρω από τη νότια πτέρυγα του αεροδρόμιου του Ορλί.

Στο αεροδρόμιο κατέφθασε και η ειδική μονάδα έκτακτης επέμβασης «RAID» και πυροτεχνουργοί για να εξακριβώσουν κατά πόσο ο δράστης φορούσε ζώνη με εκρηκτικά, εάν είχε συνεργάτες και προκειμένου να διασφαλισθεί η ασφάλεια όλων των χώρων του αεροδρομίου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αστυνομία ερευνά κατά πόσο υπάρχει σχέση ανάμεσα στο επεισόδιο στο Ορλί και σε ένα περιστατικό που συνέβη το πρωί στο βόρειο παρισινό προάστιο του Σεν Ντενί.

Γύρω στις 6:00 το πρωί (τοπική ώρα), τρεις αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο ένα αυτοκίνητο Renault Clio στο Σεν Ντενί.

Ο οδηγός έδειξε τα χαρτιά του, αλλά έβγαλε συγχρόνως ένα όπλο με το οποίο απείλησε τους αστυνομικούς και τραυμάτισε έναν από αυτούς.

Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή με το αυτοκίνητο, το οποίο εγκατέλειψε στο Βιτρί, ένα άλλο νοτιοανατολικό προάστιο του Παρισιού. Εκεί έκλεψε ένα άλλο αυτοκίνητο, ένα Citroen Picasso, το οποίο αστυνομικοί εντόπισαν στο χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου του Ορλί.


Νεότερες πληροφορίες που μεταδίδουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι αρχές επιβεβαίωσαν τη σύνδεση των δύο περιστατικών, ενώ πηγή της αστυνομίας δήλωσε ότι πρόκειται για έναν «ριζοσπαστικοποιημένο μουσουλμάνο που ήταν γνωστός στις μυστικές υπηρεσίες και στο δικαστικό σύστημα».

Παράλληλα και ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών επιβεβαίωσε ότι ο άνδρας που σκοτώθηκε στο αεροδρόμιο του Ορλί ήταν γνωστός στην αστυνομία και στις υπηρεσίες πληροφοριών. Σύμφωνα με τον υπουργό, ο άνδρας που σκοτώθηκε στο Ορλί είχε τραυματίσει έναν αστυνομικό με πιστόλι νωρίτερα το πρωί όταν τον σταμάτησαν για έλεγχο ταυτότητας σε ένα άλλο σημείο του Παρισιού. Η εισαγγελία κατά της τρομοκρατίας έχει αναλάβει την έρευνα για τα δύο επεισόδια, ανέφερε το γραφείο της εισαγγελίας.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
iper piso solidus