Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Προληπτική εκκένωση του Μον Σεν Μισέλ (upd)

Εικόνα του άρθρου Γαλλία: Προληπτική εκκένωση του Μον Σεν Μισέλ (upd)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/04/2018, 16:56
ΚΟΣΜΟΣ

Στην εκκένωση της μικρής νησίδας Μον Σεν Μισέλ (φωτογραφία αρχείου), στις ακτές της Νορμανδίας προχώρησαν οι γαλλικές αρχές, εξαιτίας των απειλών ενός υπόπτου κατά της αστυνομίας.

Ιδιοκτήτης μπαρ στην περιοχή άκουσε έναν άνδρα να εξαπολύει απειλές ενώ εισήλθε στο σημείο, γύρω στις 8:30 ώρα Ελλάδας, δήλωσε στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό France Info ο επικεφαλής της περιοχής Ζαν-Μαρκ Σαμπάτ, σύμφωνα με το Reuters.

«Για λόγους ασφαλείας και για να μην μένει καμία αμφιβολία, καθώς δεν γνωρίζουμε τους σκοπούς του, αποφάσισα να προχωρήσω στην εκκένωση του Μον», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, γύρω στις 7:45 τοπική ώρα (8:45 ώρα Ελλάδας), σε λεωφορείο που οδηγεί στο Μον Σεν Μισέλ, ξεναγός ειδοποίησε τη χωροφυλακή ότι ένας άνδρας κατά τη διάρκεια της διαδρομής έκανε απειλητικά σχόλια προς τους αστυνομικούς και τους χωροφύλακες. Το άτομο τέθηκε υπό παρακολούθηση χάρη στις κάμερες της δημοτικής αστυνομίας, πριν εξαφανιστεί, δήλωσε με πηγή με γνώση της υπόθεσης.

Η μετακίνηση των τουριστών προς το σημείο απαγορεύθηκε ενώ το Αβαείο έκλεισε προληπτικά. Όσοι διέμεναν στα ξενοδοχεία απομακρύνθηκαν ήρεμα και χωρίς προβλήματα. Ελικόπτερο της χωροφυλακής πετά πάνω από το σημείο.

Το Μον Σεν Μισέλ προσελκύει πάνω από ένα εκατομμύριο τουρίστες το χρόνο που επισκέπτονται το Αβαείο και άλλα αξιοθέατα και αποτελεί το σημαντικότερο τουριστικό προορισμό της Γαλλίας έξω από το Παρίσι.


Οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι θα ανοίξουν εκ νέου το Μον Σεν Μισέλ σήμερα αφού προχώρησαν σε λήξη του συναγερμού.

Η αστυνομία ερεύνησε την περιοχή αλλά δεν κατάφερε να τον βρει, δήλωσε ο νομάρχης της περιοχής Ζαν-Μαρκ Σαμπάτ στον τηλεοπτικό σταθμό BFM.

«Όλα τα σπίτια ελέγχθηκαν, όλοι οι δημόσιοι και ιδιωτικοί χώροι επιθεωρήθηκαν από την αστυνομία», δήλωσε. «Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι έχει φύγει».

«Τέλος της επιχείρησης στο Μον Σεν Μισέλ… Όλοι οι κίνδυνοι στο σημείο αποτράπηκαν», ανέφεραν στο Twitter οι αρχές της περιοχής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters - AFP


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back