Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Παιδιά τραυματίζονται από επίθεση με μαχαίρι

Εικόνα του άρθρου Γαλλία: Παιδιά τραυματίζονται από επίθεση με μαχαίρι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/06/2023, 15:41
ΚΟΣΜΟΣ

Αρκετοί άνθρωποι, ανάμεσά τους και παιδιά, τραυματίστηκαν σε μια μαζική επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Ανεσί στις γαλλικές Άλπεις, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι επιτέθηκε σε μια ομάδα παιδιών ηλικίας περίπου τριών ετών στις 9:45 π.μ. ώρα Παρισιού την Πέμπτη σε ένα πάρκο κοντά στη λίμνη της πόλης, δήλωσε στο AFP πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί και ένας τοπικός αξιωματούχος.

Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των τραυματιών και το πόσο σοβαρά έχουν τραυματιστεί. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP μεταδίδει τώρα ότι, συνολικά, πέντε άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά. Δύο παιδιά και ένας ενήλικας βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, αναφέρει το AFP, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή με γνώση της κατάστασης.

Οι αριθμοί αυτοί δεν έχουν ακόμη επαληθευτεί και έρχονται σε αντίθεση με προηγούμενη αναφορά του Reuters ότι τα τρία άτομα σε κρίσιμη κατάσταση ήταν όλα παιδιά.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν έγραψε στο Twitter ότι ο δράστης «συνελήφθη χάρη στην ταχεία αντίδραση των δυνάμεων ασφαλείας».

Ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Αντουάν Αρμάν χαρακτήρισε την επίθεση «αποτρόπαια», προσθέτοντας πως η έρευνα για τα κίνητρα του δράστη βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Στο Παρίσι, οι βουλευτές διέκοψαν μια συζήτηση για να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα, μετέδωσε το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι BFMTV.

Με πληροφορίες από Le Monde, BBC, Φωτογραφία αρχείου: Γενική άποψη της πόλης Ανεσί

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back