Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι-Δύο νεκροί

Εικόνα του άρθρου Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι-Δύο νεκροί
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/05/2018, 05:08
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης που εξαπέλυσε ένας άνδρας χθες το βράδυ στο κέντρο του Παρισιού, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, τραυματίζοντας ακόμη τέσσερις, σύμφωνα με το προπαγανδιστικό όργανο της τζιχαντιστικής οργάνωσης, πρακτορείο Amaq.

Δεν παρατίθεται κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει τον ισχυρισμό αυτόν.

Ο δράστης της επίθεσης, ο οποίος έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά, φώναξε «Ο Θεός είναι μεγάλος», (Allah Akbar) ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Φρανσουά Μολίνς, ο οποίος δήλωσε ότι οι αντιτρομοκρατικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα με δεδομένο τον τρόπο που ενήργησε ο δράστης.

Ο άνδρας, προτού τον πυροβολήσουν και τον σκοτώσουν αστυνομικοί, επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον 5 ανθρώπων, ο ένας εκ των οποίων έχασε τη ζωή του, κοντά στην οδό Saint-Augustin, σύμφωνα με το αρχηγείο της αστυνομίας. Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν: δύο από τους τραυματίες φέρουν πολύ σοβαρά τραύματα.

Η επίθεση διαπράχθηκε στο 2ο διαμέρισμα, κοντά στην Όπερα, στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας, σε μια πολυσύχναστη συνοικία με μπαρ, εστιατόρια και θέατρα.

Στο Twitter, ο υπουργός Εσωτερικών χαιρέτισε «την ψυχραιμία και ετοιμότητα των δυνάμεων της αστυνομίας που εξουδετέρωσαν τον δράστη».

«Οι πρώτες μου σκέψεις πάνε στα θύματα αυτής της ειδεχθούς ενέργειας» συμπλήρωσε ο υπουργός Ζεράρ Κολόμπ στο μήνυμά του.

Προς το παρόν δεν έχουν διευκρινιστεί τα κίνητρα του δράστη.


Ο ΜΑΚΡΟΝ

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε μετά το περιστατικό ότι η Γαλλία πληρώνει «για ακόμη μια φορά το τίμημα αίματος», διαβεβαιώνοντας ότι «δεν θα υποχωρήσουμε ούτε σπιθαμή μπροστά στους εχθρούς της ελευθερίας».

«Όλες μου οι σκέψεις πηγαίνουν στα θύματα και στους τραυματίες από την επίθεση με μαχαίρι που διαπράχθηκε σήμερα το βράδυ στο Παρίσι, καθώς και στα αγαπημένα τους πρόσωπα», τόνισε ο Μακρόν με ανάρτησή του στο Twitter.


Ο ΔΡΑΣΤΗΣ

O ένοπλος με το μαχαίρι, είναι Γάλλος υπήκοος ο οποίος γεννήθηκε το 1997 στη Τσετσενία, ενώ η μητέρα και ο πατέρας του έχουν προσαχθεί για ανάκριση από τη γαλλική αστυνομία, ανέφερε η ίδια πηγή.

Όπως ανέφερε δικαστική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δράστης δεν είχε κανένα προηγούμενο με την αστυνομία και δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters -Sputnik

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back