ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Ο Ολάντ παρέδωσε την προεδρία στον Μακρόν

Εικόνα του άρθρου Γαλλία: Ο Ολάντ παρέδωσε την προεδρία στον Μακρόν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/05/2017, 17:51
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Εμμανουήλ Μακρόν υποσχέθηκε να αποκαταστήσει την παγκόσμια θέση της Γαλλίας, καθώς ανέλαβε και επισήμως τα καθήκοντά του ως νεότερος πρόεδρος της χώρας στην ηλικία των 39 ετών, ενώ ορκίστηκε να δει τη Ευρωπαϊκή Ένωση «μεταρρυθμισμένη και ανανεωμένη» κατά τη διάρκεια της θητεία του.

Ο Μακρόν ανακηρύχθηκε νέος πρόεδρος της Γαλλίας μια εβδομάδα μετά τη μεγάλη νίκη του επί της Μαρίν Λεπέν με ποσοστό 66,10% των ψήφων έναντι 33,90%, στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας.

Ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας υποσχέθηκε να εργαστεί προκειμένου να ξεπεραστούν οι διαχωριστικές γραμμές που υπάρχουν στην γαλλική κοινωνία, όπως φάνηκε κατά την προεκλογική εκστρατεία.  

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανέλαβε σήμερα τα προεδρικά του καθήκοντα στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων, μετά την προεδρική εκλογή του στις 7 Μαΐου. Μετά την άφιξή του στο προεδρικό μέγαρο,  είχε ιδιωτική συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.  Στη συνάντηση αυτή, ενημερώθηκε για κρατικά θέματα, ενώ του επιδόθηκαν και οι κωδικοί πρόσβασης στο σύστημα των γαλλικών πυρηνικών όπλων.

Ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας θα διοριστεί αύριο Δευτέρα και η νέα κυβέρνηση της χώρας μεθαύριο Τρίτη, δήλωσε σήμερα στο Reuters πηγή προσκείμενη στον εκλεγμένο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν.

Πηγή: Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ - Φωτογραφίες twitter.com/Elysee

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back