ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Νέος γύρος διαδηλώσεων

Εικόνα του άρθρου Γαλλία: Νέος γύρος διαδηλώσεων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/04/2023, 15:35
ΚΟΣΜΟΣ

Εκατοντάδες χιλιάδες Γάλλοι αναμένεται να γεμίσουν τους δρόμους σε όλη τη χώρα σήμερα, 11η ημέρα πανεθνικής αντίστασης σε μια κυβερνητική πρόταση για αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη.

Το Συνταγματικό Συμβούλιο της Γαλλίας ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες ότι θα εκδώσει τις αποφάσεις του για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος της χώρας στις 14 Απριλίου. 

Οι επικεφαλής των συνδικάτων συναντήθηκαν με την πρωθυπουργό, Élisabeth Borne, την Τετάρτη, προειδοποιώντας ότι θα αποχωρήσουν από τις συνομιλίες εάν εκείνη αρνηθεί να συζητήσει την κατάργηση της αύξησης της ελάχιστης επιλέξιμης ηλικίας συνταξιοδότησης στα 64 έτη. 

Ήταν η πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών από τότε που η κυβέρνηση παρουσίασε τις αμφιλεγόμενες αλλαγές στις συντάξεις τον Ιανουάριο. Η συνάντηση διήρκεσε μία ώρα, αλλά τα συνδικάτα εμφανίστηκαν οργισμένα και κάλεσαν σε περισσότερες διαμαρτυρίες.

Οι διαδηλωτές στις πορείες τους τόνιζαν ότι ένας σημαντικός αριθμός αριστερών ψήφισε τον κεντρώο Μακρόν την περασμένη άνοιξη για να κρατήσει μακριά την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν και όχι για να υποστηρίξει το μανιφέστο του, και επομένως πρέπει να προσαρμόσει την πολιτική του.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back