Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία και Ιταλία ενισχύουν τα αντιτρομοκρατικά μέτρα

Εικόνα του άρθρου Γαλλία και Ιταλία ενισχύουν τα αντιτρομοκρατικά μέτρα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/12/2016, 12:48
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία και Ιταλία ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας στις χριστουγεννιάτικες αγορές μετά τη χθεσινοβραδινή  επίθεση με φορτηγό στο Βερολίνο με τουλάχιστον 12 νεκρούς και πάνω από 50 τραυματίες.

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι η ασφάλεια στις χριστουγεννιάτικες αγορές θα ενισχυθεί. «Η γαλλο-γερμανική συνεργασία θα συνεχίσει χωρίς διακοπή ώστε οι δημοκρατίες να νικήσουν στον πόλεμο εναντίον αυτών που θέλουν να πλήξουν τις αξίες και τις ελευθερίες μας», είπε σε δήλωσή του το υπουργείο Εσωτερικών, προσθέτοντας ότι όλες οι δυνάμεις ασφάλειας θα μείνουν στο ύψιστο σημείο επαγρύπνησης.

Η Ιταλία ενισχύει κι αυτή με τη σειρά της τα αντιτρομοκρατικά μέτρα. Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή αντιτρομοκρατικής στρατηγικής ανάλυσης, στο υπουργείο Εσωτερικών της Ρώμης.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η επιφυλακή στην χώρα είναι ιδιαίτερα υψηλή, από την στιγμή, μάλιστα, που σε πρόσφατα βίντεο-μηνύματα των ισλαμιστών τρομοκρατών γίνεται ευθεία αναφορά σε απειλές κατά της Ιταλίας και του Βατικανού.

Το Ιράν έκλεισε όλα τα προξενεία του στη Τουρκία σήμερα, ανακοίνωσε η ιρανική πρεσβεία στην Άγκυρα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της πρεσβείας, όλες οι υπηρεσίες των προξενείων στην Κωνσταντινούπολη, την Τραπεζούντα και την Ερζερούμ θα παραμείνουν κλειστές σήμερα.

«Προτρέπουμε όλους τους Ιρανούς να αποφύγουν να προσέλθουν στις τοποθεσίες αυτές», έγραψε η πρεσβεία, σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back