ΕΛΛΑΔΑ

Γάλα: Υποχρεωτική η αναγραφή προέλευσης

Εικόνα του άρθρου Γάλα: Υποχρεωτική η αναγραφή προέλευσης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/09/2017, 22:41
ΕΛΛΑΔΑ

Υποχρεωτική καθίσταται πλέον η αναγραφή προέλευσης του γάλακτος, αλλά και του γάλακτος ως συστατικού στα γαλακτοκομικά προϊόντα με σχέδιο νόμου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που κατατέθηκε στη Βουλή.

Παράλληλα με το ίδιο νομοσχέδιο καθορίζεται και το νομοθετικό πλαίσιο ελέγχων, καθώς και οι ποινές (πρόστιμο από 500 έως 300.000 ευρώ) για όσες επιχειρήσεις παρανομούν.

Υποχρεωτική καθίσταται και για τα κρεοπωλεία και τα καταστήματα λιανικής πώλησης, στα οποία λειτουργούν τμήμα κρεοπωλείου, η επισήμανση πληροφοριών για την καταγωγή-προέλευση και το βάρος του πωλούμενου κρέατος, οι οποίες πρέπει να αναγράφονται στα εκδοθέντα, μέσω του φορολογικού ηλεκτρονικού μηχανισμού, παραστατικά.


ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ

Τέλος το νομοσχέδιο καθορίζει τον χρόνο εξόφλησης των αγροτών από τους εμπόρους, ο οποίος είναι δύο μήνες.

Έτσι οι έμποροι που προμηθεύονται νωπά και ευαλλοίωτα αγροτικά προϊόντα από παραγωγούς που εκδίδουν τιμολόγιο, οφείλουν να το εξοφλούν εντός 60 ημερών.

Στην αντίθετη περίπτωση ο παραβάτης έμπορος απειλείται με πρόστιμο ίσο με το 30% της αξίας του τιμολογίου και στην περίπτωση που ο παραγωγός δεν διαβιβάσει ηλεκτρονικά τα απαραίτητα παραστατικά απειλείται με πρόστιμο ίσο με το 5% της αξίας του τιμολογίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back