Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

G7: Οι προειδοποιήσεις προς τη Ρωσία

Εικόνα του άρθρου G7: Οι προειδοποιήσεις προς τη Ρωσία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/03/2022, 21:54
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ηγέτες των κρατών μελών της G7 προειδοποίησαν τη Ρωσία να μην χρησιμοποιήσει βιολογικά, χημικά ή πυρηνικά όπλα στον πόλεμό της κατά της Ουκρανίας, ανέφεραν σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομάδα των Επτά και έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα μετά τις συνομιλίες στις Βρυξέλλες.

«Προειδοποιούμε ενάντια σε οποιαδήποτε απειλή χρήσης χημικών, βιολογικών και πυρηνικών όπλων ή σχετικού υλικού», ανέφεραν οι ηγέτες σε κοινό ανακοινωθέν, δηλώνοντας έτοιμοι να επιβάλουν «περαιτέρω κυρώσεις εάν χρειαστεί» κατά της Ρωσίας.

Υπενθύμισαν «τις υποχρεώσεις της Ρωσίας βάσει διεθνών συνθηκών που έχει υπογράψει και που μας προστατεύουν όλους».

Συμπλήρωσαν πως «δεν θα φείδονταν προσπαθειών» για να καταστήσουν τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τους υποστηρικτές του, συμπεριλαμβανομένου του Λευκορώσου προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο, «υπεύθυνους» για την εισβολή στην Ουκρανία.

«Για τον σκοπό αυτό, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί, με τους συμμάχους και τους εταίρους μας σε όλο τον κόσμο», διαβεβαίωσαν οι ηγέτες της G7. «Ο ρωσικός λαός πρέπει να γνωρίζει ότι δεν έχουμε τίποτε εναντίον του», πρόσθεσε η G7 μετά τη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες.


Όλες οι χώρες δηλώνουν έτοιμες να υποδεχθούν πρόσφυγες από την Ουκρανία, δήλωσαν.

Αναφορικά με την ενέργεια, οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά κάλεσαν τις χώρες που παράγουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο να ενεργήσουν υπεύθυνα και να ενισχύσουν τον εφοδιασμό στις διεθνείς αγορές, προσθέτοντας ότι ο ΟΠΕΚ έχει να διαδραματίσει ρόλο σε αυτό.

Πρόσθεσαν ότι θα αποφύγουν τις απαγορεύσεις εξαγωγής τροφίμων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back