ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Γ. Ζάψας: «Χρειάζονται διορθώσεις»

Εικόνα του άρθρου Γ. Ζάψας: «Χρειάζονται διορθώσεις»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/01/2019, 19:54
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια πρώτη τοποθέτηση επί του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος της Λίμνης Παμβώτιδας έκανε σήμερα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου Γιώργος Ζάψας.

 Ο κ. Ζάψας χαρακτήρισε καταρχήν θετική την πρωτοβουλία του υπουργείου Περιβάλλοντος, σημειώνοντας ωστόσο ότι το σχέδιο εμπεριέχει σημεία τα οποία χρήζουν ουσιαστικών διορθώσεων. Εκτίμησε δε ότι η καθυστέρηση στην έκδοση του Π.Δ. έχει επιφέρει σημαντική επιβάρυνση τόσο στη λίμνη όσο και στην ευρύτερη περιοχή. «Υπάρχει ευθύνη που φτάσαμε μέχρι εδώ και πρέπει να αναζητηθεί κυρίως στο Διοικητήριο. Λογικό είναι στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές να χρεωθεί αρμοδίως» τόνισε ο κ. Ζάψας, προσδίδοντας και την απαραίτητη προεκλογική χροιά. 

«Η ανυπαρξία νομοθετικού πλαισίου μέχρι σήμερα, κάθε άλλο παρά προστατεύει τη λίμνη μας. Το παρόν σχέδιο προεδρικού διατάγματος, είναι στη σωστή κατεύθυνση και θα πρέπει, το συντομότερο δυνατό, αφού ενσωματώσει και τις θετικές προτάσεις, από τη διαβούλευση που είναι σε εξέλιξη, να αποτελέσει νόμο του κράτους» κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back