ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γ. Στέφος: 10 δεσμεύσεις για τον πρώτο χρόνο

Εικόνα του άρθρου Γ. Στέφος: 10 δεσμεύσεις για τον πρώτο χρόνο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/09/2023, 19:04
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα ρεαλιστικό ερώτημα που έθεσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Γιάννης Στέφος, κατά τη χτεσινή εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος και των υποψηφίων, σε αίθουσα του ξενοδοχείου Du Lac. Ένα ερώτημα που αφορά τι μπορεί να κάνει, αν εκλεγεί, τα επόμενα πέντε χρόνια, ο κ. Καχριμάνης, που δεν έκανε τα προηγούμενα 30 χρόνια.

Ο κ. Στέφος είπε ότι οι Ηπειρώτες αξίζουν μια άλλη Ήπειρο και άσκησε κριτική στο έργο που παρουσίασε η περιφερειακή αρχή του κ. Καχριμάνη, σε προεκλογική εκδήλωση.

Όπως είπε, ο κ. Καχριμάνης παρουσίασε ως έργο της περιφερειακής αρχής έργα των οποίων οι μελέτες, τα κονδύλια και η ολοκλήρωσή τους έγιναν επί της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ (ολοκλήρωση Ιόνιας Οδού, αναβάθμιση αεροδρομίου, αναστήλωση Γεφυριού Πλάκας κ.α). 

Η παράταξη του κ. Στέφου τάσεται υπέρ μιας Ηπείρου χωρίς ανισότητες, χωρίς φτώχια και χωρίς ανεργία, χωρίς ανεξέλεγκτες ανεμογεννήτριες και χωρίς εξορύξεις. 

Ο κ. Στέφος αναφέρθηκε έμμεσα και στη βουλευτική του θητεία υπό την έννοια ότι γνωρίζει τι και πώς μπορεί να διεκδικηθεί από την κεντρική εξουσία.

Στη συνέχεια, προχώρησε σε 10 δεσμεύσεις για τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης στην Περιφέρεια:

1. Άμεση αναβάθμιση της λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου ως το βασικό κέντρο αποφάσεων για διαφάνεια και λογοδοσία.

2. Χάραξη νέας στρατηγικής για τις βασικές υποδομές ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο (δρόμοι, άρδευση κλπ) σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς για αύξηση του τοπικού ΑΕΠ με την ενίσχυση της γεωργίας, της μεταποίησης και του τουρισμού.

3. Οργάνωση δικτύου προστασίας και στήριξης της οικογένειας με Κέντρα Δραστηριοτήτων Νέων και Συμβουλευτικούς Σταθμούς που θα λειτουργούν το απόγευμα σε σχολικά συγκροτήματα σε συνεννόηση με τους δήμους. Έμφαση στις περιοχές εκτός πόλεων, όπου τα παιδιά είναι αποκλεισμένα από όλες εκείνες τις εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες που προσφέρονται στις πόλεις.

4. Σχεδιασμός και οργάνωση της λειτουργίας ομάδων παραγωγών και συνεταιρισμών για μείωση του ενεργειακού κόστους, του κόστους λιπασμάτων και ζωοτροφών στον πρωτογενή τομέα.

5. Διαμόρφωση και υλοποίηση εξειδικευμένων τοπικών προγραμμάτων επιμόρφωσης για τους μακροχρόνια ανέργους και ευάλωτες ομάδες, για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

6. Εξυγίανση του καθεστώτος των απευθείας αναθέσεων και των προμηθειών.

7. Εξυγίανση της λειτουργίας των ΤΟΕΒ και σχεδιασμός εναλλακτικών, οικονομικών πηγών ύδρευσης.

8. Άμεση ενίσχυση της δασοπροστασίας και προστασία των οικισμών από τις δασικές πυρκαγιές με αντιπυρικές ζώνες. Προώθηση της δεντροφύτευσης. Σχεδιασμός και ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας του τόπου.

9. Δημιουργία νέας, εξειδικευμένης καμπάνιας για τον τουρισμό, σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα ξεχωριστά.

10. Άμεση προώθηση της Ηπείρου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Βαλκανίων ως ελκυστικού προορισμού για επενδύσεις.

Την παρουσίαση του προγράμματος ανέλαβαν σε ενότητες οι υποψήφιοι της παράταξης Ηλιάνα Τσολιού, Νίκος Βράνος, Σάββας Δημητριάδης, Σπύρος Ντάνης και Δημήτρης Τζιάλλας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των υποψηφίων και των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back