Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Σταθάκης: Υπόσχεση για διπλασιασμό πόρων στο «Εξοικονόμηση»

Εικόνα του άρθρου Γ. Σταθάκης: Υπόσχεση για διπλασιασμό πόρων στο «Εξοικονόμηση»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/03/2018, 22:04
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναπτέρωσε τις ελπίδες όσων δεν πρόλαβαν να υποβάλλουν αίτηση για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ», ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης με συνέντευξή του στον Σκάι.

«Χθες, που είχαμε πλήρη εικόνα για τις τρεις περιφέρειες (Ήπειρος, Δυτική Ελλάδα και Θεσσαλία) και είδαμε ότι έχουμε διπλάσιο αριθμό νοικοκυριών έτοιμων να μπουν στο πρόγραμμα, κάναμε επαφές με το ΕΣΠΑ και τους χρηματοδοτικούς φορείς. Πρόθεσή μας είναι να οδηγηθούμε σε διπλασιασμό των πόρων - να πάμε στα 700 εκατ. ευρώ και μαζί με τους πόρους που θα διαθέσουν οι τράπεζες για δανειοδοτήσεις να φτάσουμε το 1 δισ. ευρώ. Αυτή είναι η κεντρική μας επιδίωξη, ελπίζουμε να τα καταφέρουμε και να ικανοποιηθεί το σύνολο αυτών που ετοίμασαν τα χαρτιά τους και έχουν τις προϋποθέσεις όπως προβλέπει ο νόμος, δήλωσε ο Γιώργος Σταθάκης.

Αναφερόμενος στις πέντε περιφέρειες (Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας), είπε ότι «σε τρεις ημέρες υποβλήθηκαν περίπου 21.000 αιτήσεις. Περίπου 11.000-11.500 νοικοκυριά πήραν το «μαγικό» χαρτάκι με βάση τη σημερινή επιδότηση και προχωράνε κανονικά. Οι υπόλοιποι 10.000 ενδιαφερόμενοι πληρούν τις προϋποθέσεις αλλά είναι επιλαχόντες, καθώς έχουν αξιοποιηθεί οι μέχρι στιγμής διαθέσιμοι πόροι. Αυτούς τους επιλαχόντες θέλουμε να καλύψουμε».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back