Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Σταθάκης: Λύση για να μην υπάρξει πρόβλημα στην άρδευση

Εικόνα του άρθρου Γ. Σταθάκης: Λύση για να μην υπάρξει πρόβλημα στην άρδευση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/05/2018, 21:25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Οι λύσεις που θα βρεθούν θα πρέπει να είναι κατηγοριοποιημένες» σύμφωνα με το υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, σε ό,τι αφορά τα χρέη των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) και αγροτών προς τη ΔΕΗ.

Απαντώντας από το βήμα της Βουλής σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αργολίδας της ΔΗΣΥ, Γιάννη Μανιάτη επεσήμανε την ανάγκη διασφάλισης της ομαλής άρδευσης των γεωργικών καλλιεργειών, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει μια ενιαία ρύθμιση καθώς υπάρχουν διαφορετικές κατηγορίες οφειλετών. «Οι λύσεις που θα βρεθούν θα πρέπει να είναι κατηγοριοποιημένες», επισήμανε. 

Όπως εξήγησε στην περίπτωση των ΤΟΕΒ η ΔΕΗ θα πρέπει να εξαντλήσει τα περιθώρια του διαλόγου και να στηρίξει τη μεγαλύτερη δυνατή ρύθμιση όσον αφορά τις προκαταβολές και το χρονικό διάστημα αποπληρωμής των δόσεων.

Σε ό,τι αφορά τους αγρότες, ο Γ. Σταθάκης τόνισε ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων όσων είναι τυπικοί προς τις υποχρεώσεις τους και να διασφαλιστεί η ομαλή άρδευση των καλλιεργειών. Προς αυτή την κατεύθυνση, η ΔΕΗ βρίσκεται σε διάλογο μαζί τους προκειμένου να παράσχει κάθε είδους διευκόλυνση, ενώ θα ληφθούν μέτρα και από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. 

Διαφορετική θα είναι η αντιμετώπιση όσων δείχνουν απροθυμία να αποπληρώσουν τα χρέη τους αποφεύγοντας τη συνεννόηση με την ΔΕΗ ή σε περιπτώσεις ΤΟΕΒ που έχουν εντοπιστεί οικονομικές ατασθαλίες. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back