ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Γ. Αμυράς-Κ. Τασούλας: Ούτε κουβέντα για τις εξορύξεις

Εικόνα του άρθρου Γ. Αμυράς-Κ. Τασούλας: Ούτε κουβέντα για τις εξορύξεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/06/2023, 18:00
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023 - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στα Γιάννενα και πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς, ο οποίος δεν εκλέχτηκε στις εκλογές της 21ης Μαΐου, έδωσε συνέντευξη στο ΑΠΕ, σε… άγνωστο δημοσιογράφο, καθώς, σε άλλη μια δημοσιογραφική πρωτοτυπία του δημόσιου (και πρωθυπουργικού) πρακτορείου ειδήσεων, η συνέντευξη είναι ανυπόγραφη.

Εκεί, ο κ. Αμυράς μίλησε και για τα Γιάννενα. Αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα, απέφυγε όμως να μιλήσει για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων.

Δεν ανέφερε ούτε μια φορά το θέμα, που είναι ξανά στο προσκήνιο, δεν ρωτήθηκε ευθέως από τον… ανώνυμο δημοσιογράφο, γενικώς, το απέφυγε συστηματικά.

Η τελευταία φορά που μίλησε για εξορύξεις ο κ. Αμυράς, ήταν πριν από δύο χρόνια, στον ξενώνα της σημερινής συνυποψήφιάς του, Έλσας Εξάρχου, στο Ζαγόρι, έλεγε, όντας ιδιαίτερα προσεκτικός:

«Οι υδρογονάνθρακες είναι ξεπερασμένη μορφή ενέργειας. Νομίζω ότι η ίδια η ζωή μας δείχνει τι θα γίνει με τους υδρογονάνθρακες. Οι μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρίες αποσύρονται. Η στροφή μας είναι στην καθαρή ενέργεια. Οι ανεμογεννήτριες πρέπει να χωροθετούνται σωστά με προϋποθέσεις και γι αυτό η εθνική νομοθεσία είναι πιο σκληρή από την ενωσιακή. Θέλουμε καθαρή ενέργεια, βιώσιμη ανάπτυξη».

 Σήμερα, δεν λέει κάτι συγκεκριμένο και ξεκάθαρο…

Ούτε όμως ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και επικυρίαρχος του κομματικού μηχανισμού (και όχι ιδιαίτερα... οπαδός του κ. Αμυρά) στο νομό, λέει κάτι ευθέως για τις εξορύξεις. Δηλώνει ωστόσο την πλάγια στήριξή του, με τον εξής τρόπο:

Στη σημερινή του ανακοίνωση, ο κ. Τασούλας αναφέρει πως «εμείς ξέρουμε τι θέλουμε, αυτοί ξέρουν τι δεν θέλουν, εμείς διεκδικούμε την ευθύνη να κυβερνήσουμε ακόμη καλύτερα από την προηγούμενη θητεία μας, αυτοί διεκδικούν τη θέση του σχολιαστή της κυβέρνησης.  Γι’ αυτό και ο λαός και εδώ στην Ηπειρο στηρίζει κυβερνητικό πρόγραμμα και όχι κινήματα διαμαρτυρίας». 

Σημειωτέον ότι στις 17 Ιουνίου, έχει προκηρυχτεί συλλαλητήριο κατά των εξορύξεων στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων. 

Επειδή λοιπόν το θέμα απηχεί και στο εκλογικό σώμα της ΝΔ, οι υποψήφιοί της, διαφόρων τάσεων, σιγούν...

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back