ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φωτογραφικό εργαστήρι με τον Δημήτρη Ραπακούση

Εικόνα του άρθρου Φωτογραφικό εργαστήρι με τον Δημήτρη Ραπακούση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/11/2017, 23:02
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μετά από τέσσερα χρόνια, η τέχνη της φωτογραφίας επιστρέφει στο καλλιτεχνικό σωματείο«Εξαύδα» με συνοιδοπόρο αυτή τη φορά τον φωτογράφο Δημήτρη Ραπακούση.

Από Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου και κάθε Τετάρτη, από τις 19:00 έως τις 21:00, η φωτογραφική ομάδα θα μαζεύεται στο θεατράκι της «Εξαύδα» (Κουντουριώτη 31). Το σωματείο απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε παλιούς και νέους φίλους της φωτογραφίας να συμμετέσχουν στη νέα καλλιτεχνική αναζήτηση στην οποία τα ερωτήματα που θα τεθούν, είναι: «Γιατί φωτογραφίζουμε;», «πώς η εικόνα επηρεάζει τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα γύρω μας;», «τι ρόλο παίζει η λεζάντα κάτω από μια φωτογραφία;», «ποιος ο ρόλος της φωτογραφίας στη διαμόρφωση συνείδησης για την κοινωνική πραγματικότητα;».

Η φωτογραφική ομάδα-εργαστήρι θα εστιάζει σε προσωπικές φωτογραφικές πρακτικές ή δημιουργίες τις οποίες οι συμμετέχοντες θα παρουσιάζουν μια φορά την εβδομάδα.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η ανάπτυξη της προσωπικής ματιάς του κάθε φωτογράφου μέσα σε μια συλλογική δραστηριότητα και δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πορτφόλιο. «Στόχος μας είναι να εντοπίσουμε και να επικοινωνήσουμε ιστορίες, εκφράζοντας ελεύθερα τις ανησυχίες μας» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση. Τηλ. επικοινωνίας: 6955632170 (Δ. Ραπακούσης) ή στο email: drapakousis@gmail.com.

Και λίγα για τον Δημήτρη Ραπακούση: Ο Δημήτρης Ραπακούσης γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1981. Αποφοίτησε από τη σχολή  «Focus» School of art photography, video & new technologies το 2010. Από το 2010 έχει ασχοληθεί πάνω στη φωτογραφία ντοκουμέντου και ρεπορτάζ. Συνεργάζεται με τα διεθνή πρακτορεία AP (Associated Press), AFP (Agence France-Presse), ΑΠΕ (Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων) και με τα περιοδικά vice», «Unfollow» και «Καθημερινή». Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή έντυπα όπως «New York Times», «Liberation», «Fluster Magazine». Από το 2013 είναι μέλος της κολεκτίβα Depression Era.


* Φωτογραφία του Δημήτρη Ραπακούση

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back